Kinevezése után fél évvel leváltották a siklósi rendőrkapitányt

2020. január 15. 13:50 2020. jan. 15. 13:50

Fél évvel a kinevezését követően, január 16-i hatállyal visszahívták Máté Szabolcs rendőr alezredest a Siklósi Rendőrkapitányság éléről. Az utánpótlás Mohácsról érkezik, emiatt viszont a Duna-parti városban is változás lesz.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleménye szerint dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2020. január 15-ei hatállyal Máté Szabolcs rendőr alezredesnek, a Siklósi Rendőrkapitányság vezetőjének a vezetői kinevezését visszavonta, és 2020. január 16-ai hatállyal dr. Garamvári Gábor rendőr ezredest, a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetőjét bízta meg a kapitányságvezetői feladatok ellátásával. A megyei rendőr-főkapitány a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetésével dr. Páter Attila rendőr alezredest bízta meg.

Máté Szabolcs 2019. április 1-i hatállyal lett a Siklósi Rendőrkapitányság megbízott vezetője, azután, hogy a kapitányságot addig vezető dr. Harmati Béla ezredes Pécsre került bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesnek. Mátét 2019. július 1-i hatállyal nevezték ki a siklósi kapitányság élére.

Máté tavaly tavaszi bemutatkozásakor, melyet a Siklósi Hírek a Facebookon közvetített, azt mondta, hazajött Siklósra, itt született, a felesége is siklósi, a határrendészeti területről került a rendőrségre, vezette az ivándárdai és a sellyei határrendészeti kirendeltséget, valamint a megyei határrendészeti szolgálatot. Akkori szavai szerint egy olyan állományt és egy helyzetet kapott, mely megkönnyíti a továbblépést, egyúttal jelentős kihívásnak nevezte a korábbi, jó eredmények javítását. 

Máté Szabolcs kinevezésének visszavonása kapcsán kerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot. Válaszukban azt írják, a hatályos magyar rendelkezés szerint Magyarország bármely rendőrkapitányságának vezetője indokolás nélkül felmenthető beosztásából. Ez történt a Siklósi Rendőrkapitányság vezetője esetében: a kapitányságvezetőt indokolás nélkül mentette fel beosztásából a megyei rendőrfőkapitány. Erre tekintettel a sajtóközleményben foglaltakon kívül nem adnak egyéb tájékoztatást.

Szerző: H. V.
 

Forrás: Pécsi STOP