Koronavírus: meghosszabbították a rendkívüli szünetet a Bimbó utcai oviban

2020. november 23. 10:26 2020. nov. 23. 10:26

Meghosszabbította az Oktatási Hivatal a Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai tagóvodájában elrendelt rendkívüli szünetet, így az intézmény két csoportja november 27-ig, péntekig biztosan nem fogad kisgyermekeket. 

Minderről a pécsi önkormányzat hétfő kora délelőtt adott ki közleményt. Emlékeztetnek, a rendkívüli szünetet múlt héten rendelték el, mivel a koronavírus-fertőzéssel táppénzre került munkatársak miatt a dolgozók létszáma annyira lecsökkent, hogy két csoportban ellehetetlenült a működés.

Az óvoda 14 munkatársa közül 7-en még mindig táppénzen vannak, 4-en igazoltan fertőzöttek, 3-an pedig teszteredményükre várnak. Emiatt ezen a héten még mindig nem tudnak gyermeket fogadni az érintett két csoportban. Az épület másik részén viszont ügyeletet biztosítanak azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét. A múlt héten átlagosan 14 kisgyermek vette igénybe az ügyeletet - írják.

A kommünikéből kiderült, hogy tovább nőtt a Kertvárosi Óvoda Melinda utcai tagóvodájában igazolt koronavírus-fertőzöttek száma is, immár három munkatárs kapta kézhez pozitív tesztjét. Mindhárom kolléga több mint tíz napja táppénzen van, ezért az igazolt fertőzések az óvoda működését nem befolyásolják, a kétcsoportos intézmény jelenleg biztosítani tudja a gyermekek ellátását.

A városháza hangsúlyozza, a pécsi önkormányzat által fenntartott valamennyi óvodában folyamatos a vírusellenes szerrel végzett fertőtlenítő takarítás. Fontos kiemelni, hogy a járvány megfékezéséhez nélkülözhetetlen a családok és az óvodák felelős együttműködése. Kérjük, hogy a betegség tüneteit magukon észlelő, és az elhúzódó tesztelés miatt akár napokig eredményükre váró szülők lehetőség szerint ne küldjék óvodába még tünetmentes gyermekeiket se, mert ezzel az egész közösség egészségét és az intézmények folyamatos működését veszélyeztetik.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP