Koronavírusosokat találtak az önkormányzatnál, két óvodában, egy szociális központban és a Tüke Busznál

2020. október 30. 11:59 2020. okt. 30. 11:59

A polgármesteri hivatalban két fő tesztje lett pozitív, a Bártfa utcai oviban 4 dolgozó kapta el a fertőzést, a Belvárosi Óvodában 15 főre nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Emellett az uránvárosi szociális központban és a Tüke Busznál is találtak egy-egy fertőzött dolgozót.

A pécsi önkormányzat polgármesteri hivatalának két újabb dolgozója kapta meg csütörtök este a koronavírus-tesztjének pozitív eredményét - olvasható a városháza közleményében. A két dolgozó egyike a költségvetési és közgazdasági főosztályon, a másik az informatikai csoportnál dolgozik. Mindketten nyolc napja jártak utoljára a hivatal épületében, és tünetmentesek a kommüniké szerint. A velük szoros kapcsolatba kerülő 5 munkatárs karanténba került, tesztelésük folyamatban van, irodáikat fertőtlenítették.

Óvodai fertőzések

A közlemény szerint a Keleti Óvoda Bártfa utcai Tagóvodájában az Oktatási Hivatal november 6-ig rendkívüli szünetet rendelt el, miután 4 dolgozó tesztje is pozitív lett. Emiatt valamennyi munkatárs karanténba került, 6 fő tesztelése folyamatban van.

Az óvoda 53 gyermeket fogad, őket vasárnap estig helyezték járványügyi megfigyelés alá. Azon gyermekeket, akiknél a felügyeletet nem tudják hétfőtől megoldani a családok, azokat az óvoda egy másik tagóvodájában fogadják majd, jelenleg az igényfelmérés zajlik. 

A Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájában 15 főre nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, emiatt az Oktatási Hivatal a korábban elrendelt rendkívüli szünetet november 4-ig hosszabbította meg - áll a közleményben. Az óvodai ellátást igénylő gyerkeket továbbra is a Budai Nagy Antal utcai központi óvodában fogadják. A Belvárosi Óvoda épületét a Magyar Honvédség csütörtökön fertőtlenítette, a munkatársak jelenleg a játékokat fertőtlenítik.

Fertőzött az egyik szociális központban

A városházi közlemény szerint az Uránvárosi Szociális Központ egyik dolgozója péntek reggel kapott értesítést a pozitív koronavírus-tesztjéről. Az érintett ügyintéző nyolc napja nem volt az irodában, mert táppénzen volt otthon. Az önkormányzat elrendelte a központ valamennyi munkatársának tesztelését és az otthoni munkavégzést azzal, hogy a területi szociális központnak a továbbiakban is biztosítania kell az ügyfélforgalmat.

Igazolt fertőzött a Tüke Busznál

A kommünikében olvasható, hogy a Tüke Busz Zrt. egyik, a Nyugati ipari úti telephelyen dolgozó egyik munkatársáról pénteken délelőtt derült ki, hogy igazoltan fertőzött. A dolgozó nyolc napja nem volt bent a munkahelyén, a közvetlen munkatársa önkéntes karanténba vonult. A fertőzötthöz kapcsolódó kontaktkutatás jelenleg is folyamatban van, további dolgozókon eddig nem jelentkeztek a koronavírus-fertőzés jelei.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP