Koronavírusra tesztelnek 56 pécsi önkormányzati dolgozót, fertőtlenítik az adóirodát

2020. április 24. 16:01 2020. ápr. 24. 16:01

Pozitív lett a pécsi adóügyi osztály egyik munkatársának házastársán végzett koronavírus-teszt, a klinikai szintű vizsgálat eredményére még várni kell, az önkormányzat azonnal lépett.

Csütörtök délután, közleményben jelentette be a pécsi önkormányzat, hogy április 23-án este az adóügyi osztály munkatársának férjén elvégzett koronavírus gyorsteszt pozitív lett (erről a közleményt megelőzően a Pécs Aktuál írt saját értesülés nyomán).

Az önkormányzat munkatársa és házastársa is tünetmentes, a tesztet azért végezték el, mert a férfi olyan munkakörben kezdett volna dolgozni, ahol ezt kérte a munkáltató.

"Április 24-én kollégánkon és férjén is klinikai szintű tesztet végeztek, ennek eredménye 24 óra múlva lesz ismert. Pécs önkormányzata pénteken egy pontos kontakttérképet készíttetett, ez alapján 56 olyan önkormányzati dolgozót azonosítottunk az adóiroda és a polgármesteri hivatal munkatársai közül, akik érintkeztek a szóban forgó kollégával. Az ő klinikai szintű szűrésüket hétfőn fogjuk elvégeztetni, a pontos eredményekre legkésőbb csütörtökön számítunk"

- áll a közleményben. Az adóirodát pénteken bezárták, és a jövő héten is zárva lesz, a munkatársak otthonról dolgoznak, vagy szabadságon vannak. Az önkormányzat a hétvégén az Adóügyi Osztály teljes Endresz György utcai épületének fertőtlenítését elvégezteti.

Forrás: Pécsi STOP