Kozármisleny koronavírusos polgármestere: "ki sem tudok kellni az ágyból, többször nyúltam a telefonért, hogy mentőt hívjunk"

2020. november 8. 17:15 2020. nov. 8. 17:15

Hosszas bejegyzésben számolt be vasárnap délután állapotáról Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere, akiről október 30-án derült ki, hogy elkapta a koronavírust.

Posztja szerint október 29-én mutatták ki nála a vírusfertőzést egy magánúton elvégzett gyorsteszttel, Már aznap belázasodott, és szűnni nem akaró, fullasztó száraz köhögés kezdődött nála. Feleségének erősebbek voltak a panaszai, őt még aznap este bejelentették állami PCR-tesztelésre a háziorvosnál.  

"A tesztelés eredményére hét, nem tévedés, 7! napot kellett várni és személyesen, lázasan, saját autóval kellett elmenni Pécsre! Persze kérhettünk volna protekciót mi is, de úgy éreztük az nem lenne fer a többi, sorban álló beteggel szemben"

- írja bejegyzésében Bíró, akinél az első öt napban folyamatosan hullámzó, közepesen magas láz, köhögés, fejfájás, izomfájdalmak, levertség voltak a panaszok. A folytatásban viszont romlott az állapota.

"Az 5. naptól minden reggel már úgy éreztük, hogy jobban vagyunk, aztán délre még magasabb lázzal és még nagyobb levertséggel szembesültünk. Az ízérzetünket és szaglásunkat is az 5-6. naptól vesztettük el. Azóta is csak a sós és a keserű ízeket érezzük (borzasztó)!

Egy hétre rá az addigi 38 fokos láz már felkúszott 39-ig is. Kezdetben elég volt napi egy lázcsillapító, ma már a maximális 5-6 darabot is be kell venni. Folyamatos étvágytalanság és hasmenés. Minden nap hidegrázás, majd átmenet nélkül kiver a víz. Mindketten 4-5 kilót fogytunk.

Szerencsére feleségem, Évi már 3. napja lázmentes, úgy tűnik ő már magamögött hagyhatja ezt a kórt, de rendkívül legyengült. Én úgy számoltam, hogy mára már jobban leszek! Ehhez képest a mai napom a legrosszabb!

Egész nap ki sem tudok kelni az ágyból, folyamatosan magas láz, szédülés, izzadás, didergés, nem tudok állva maradni 5 percnél tovább. Nagyon legyengültem, de a nejem jobbulása biztatást ad számomra is. Már többször nyúltam a telefonért, hogy mentőt hívjunk, de mivel a légzésem még jó, ezt eddig minden nap elvetettük!

Szóval, a feleségem már gyógyultnak számit, Balázs fiam végig tünetmentes, volt, sajnos én még nem vagyok jól"

Bíró Károly zárásként arra kér mindenkit, hogy vigyázzanak magukra. Szólt a kozármislenyi gyorstesztelésről is, mint írja, szombatonként várják az embereket. Eddig 70 főt teszteltek, hétnél született pozitív eredmény, úgy, hogy mindenki tünetmentesen érkezett. 

(Címlapkép: Facebook/Bíró Károly)

Forrás: Pécsi STOP