Közel egymillióval segítették a komlóiak az izomsorvadásos Leventét

2019. november 2. 10:39 2019. nov. 2. 10:39

Zente után a szintén izomsorvadásban szenvedő Leventével is csoda történt: neki is összeadták a segítő szándékúak azt a 700 millió forintot, mellyel elérhetővé vált számára is a világ legdrágább gyógyszere, amitől javulást remél a családja. A komlóiak sem voltak tétlenek: közel egymillió forintot adtak össze a kissrácnak.

Míg a baranyai Zente SMA1-gyel, az enyingi Levente SMA 2-vel küzd, de neki is az a génterápia jelenthet javulást, amit a bükkösdi kisfiú a napokban megkapott. Levente esetén október 31-én jött össze a 700 millió forint, hogy mikor kapja meg a kezelést, jelenleg nem tudni.

A 7300.hu cikke szerint Leventéért a komlóiak is összefogtak. Egy, a városba néhány éve költözött édesanya, Fekete Erzsébet sütivásárt szervezett a hosszú hétvége előtti napokban. A  „Sütivásár, Levente lépteiért” keresztelt rendezvényen végül 834 610 forint folyt be, de ez nem a végleges összeg volt, ugyanis többen jelezték, hogy hozzájárulnak a gyűjtéshez, valamint licitálni is lehetett különböző dolgokra. 

Fekete Erzsébet a lapnak azt mondta, mikor hallott a gyűjtésről, magánemberként segített, mikor azonban azt látta, hogy megtorpant az összeg, úgy érezte, cselekedni kell.

Újabb SMA-s kisgyermeknek indult gyűjtés

Zente és Levente után most egy újabb kisfiúnak, a romániai Érkörtvélyesen élő Noelnek indult gyűjtés, aki az izomsorvadás súlyosabb formájában, SMA1-ben szenved. A pici néhány hónapos, így van még idő (kétéves korig lehet alkalmazni a Zolgensma génterápiát).

"Zente és Levente esélyt kapot, most esélyt kérek Noelnek is"

- írja anyukája a Facebookon. A gyermeket Kolozsváron kezelik majd, jelenleg az alábbi számlaszámokon várják a támogatást:

Olyus Noel Robert:
EUR RO74BTRLEURCRT0527455101
HUF RO87BTRLHUFCRT0527455101
RON RO27BTRLRONCRT0527455101

Forrás: Pécsi STOP