Közel ezermilliárd EU-s pénzt szórt szét a kormány

2019. november 26. 15:05 2019. nov. 26. 15:05

A teljes összeg 99 százalékát odaítélték már az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) csaknem ezermilliárd forintos, 2014-2020-as keretéből, ez több mint 968 milliárd forintot jelent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kedden Pécsen.

Vitályos Eszter az EFOP éves konferenciáját megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: a program fejlesztéseinek középpontjában az emberek állnak, a támogatott projektek az egészségügyi, az oktatási, a szociális és a társadalmi felzárkózást szolgálják.

Hozzátette, több mint 5500 pályázat támogatásáról született döntés, ezek közül több mint 1600-at le is zárt a kedvezményezett és az irányító hatóság.

Beszámolt arról, hogy az elmúlt hónapokban két új pályázati felhívást tettek közzé, mindkettőt az egészségügy területén: az egyik egészségügyi ösztöndíjak támogatását szolgálja a rezidensek és szakorvosok számára a szakorvosi képzések ideje alatt, a másik a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos kockázatok felmérését, csökkentését segíti.

Forrás: MTI