Kútba zuhant egy idős ember Kishajmáson, mentőhelikopter vitte kórházba

2020. július 8. 15:36 2020. júl. 8. 15:36

15 méter mély kútba zuhant Kishajmáson egy idős személy hétfő délelőtt Kishajmáson, és ha nem figyelnek fel kiabálására a szomszédok, nagyobb baj is lehetett volna.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdai tájékoztatása szerint a balesetet szenvedett személy vendégségben volt. Miután belepottyant a kútba, a szomszédok leengedtek neki egy kötelet, amit sikerült magára kötnie, két szomszédnak sikerült a felszínen tartania, míg meg nem érkezett a segítség.

A Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Sásdi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói mellett a mentőszolgálat szakemberi, a légimentő és a rendőrség egysége is a helyszínre vonult. A tűzoltó egységek mentőkötéllel hármas mentőhurok alkalmazásával egy tűzoltót leengedtek a kútba, aki egy másik kötelet - szintén hármas hurokkal - rögzített a kútba zuhant személyen, akit ezt követően a tűzoltók a mentőszolgálat személyzetével közösen kiemeltek, majd a tűzoltót is felhúzták.

A tűzoltók ezt követően segítettek a mentőszolgálatnak a kútba esett személy mentőhelikopterhez szállításához. A légimentők az idős személyt a Pécsi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájára szállították. A mentőszolgálat a kútba esett személy tekintetében a helyszínen kihűlést és külső sérüléseket állapított meg. A közleményben leszögezték, hála az állampolgárok gyors és hatékony segítségnyújtásának, valamint a tűzoltók és a mentők összehangol beavatkozásának, nem történt tragédia.

(Címlapkép: Pixabay.com)

 

Forrás: Pécsi STOP