Lezárják az 57-es és 58-as főutak csomópontját Pécsett 

2020. augusztus 10. 15:17 2020. aug. 10. 15:17

Burkolatfelújítási munkálatok folynak Pécsett, a Kertvárosban az 57-es és az 58-as főutak csomópontjában a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A felújítás következő fázisában, augusztus 13-án, csütörtökön és augusztus 14-én, pénteken este 8 és reggel 6 óra között a szakemberek az aszfalt kopóréteget építik, melynek idejére teljes útzárat vezetnek be.

Az útlezárás ideje alatt a térségben közlekedők Harkány-Kozármisleny irányban az OMW benzinkút mögötti szervízúton, Pécs-Kozármisleny irányban az Interspar – Nagyárpád közötti úton, Pécs-Kertváros irányban az Árnyas út-Málomi út-Aidinger úton, a Kertváros-Harkány irányban az Aidinger út-Nagy Imre úton tudnak kerülni. A lezárások környezetében sárga jelzőtáblák segítik a közlekedést.

A burkolatfelújítás várhatóan augusztus végéig tart, mely során a szakemberek megújítják a burkolatot, cserélik a burkolatba eső közműfedlapokat és víznyelőket, valamint új burkolati jeleket festenek fel. A szakemberek igyekeznek a munkákat reggeli és a délutáni csúcsidőszakon kívül végezni, de a csomópont forgalmi terhelése miatt időszakosan jelentős torlódásra kell számítani a közlekedőknek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A felújítási munkák idején az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

(Címlapfotó: Facebook/Magyar Közút)

Forrás: Pécsi STOP