Már 18 féle jegyet és bérletet válthatunk meg a pécsi autóbuszokra egy telefonos applikációban

2024. május 2. 10:07 2024. máj. 2. 10:07

Bővült a Tüke Busz Zrt. járataira digitális úton megváltható díjtermékek köre, immár a pécsi közösségi közlekedést ellátó társaság 18 féle jegy és bérlet terméke váltható meg a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói partnerhálózatában. Gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, bárhol, bármikor: a jegy és bérlet díjtermékek digitális úton történő megvásárlásakor ezek a legfontosabb szempontok az utasok számára – írja közleményében a Tüke Busz Zrt.

Várakozás a bérletpénztárban, sorban állás a havi bérlet megváltásáért: ezeket a szituációkat tudja elkerülni, de mindenekelőtt önmagának tud időt megtakarítani az, aki a pécsi helyi járatokra váltana jegyet vagy bérletet. A Tüke Busz Zrt. szerint egyre többen választják vásárlásaikhoz az online értékesítési csatornákat, melyek fejlesztése összhangban van a társaság digitalizációs törekvéseivel is. Az első mobilapplikációban vásárolható, digitális úton elérhető díjtermék a pandémia idején bevezetett mobiljegy volt, amely a kínálati palettának változatlanul része marad. A Tüke Busz Zrt. járataira applikációban is megvásárolható termékek köre azonban kiegészült a leggyakrabban vásárolt jegy és bérlet típusokkal, közöttük teljes árú és kedvezményes utazásra jogosító bérletekkel. A bérletvásárlások során érvényes Tüke kártyával a kártya által biztosított kedvezmény is aktiválható a fenti platformokon.

A Tüke Busz Zrt. digitális úton megvásárolható jegy és bérlet termékei a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói partnerhálózatában:

 

  • Mobiljegy: Elővételi menetjegy (vonaljegy), amely egy utazásra használható fel.

  • Pécs 24 órás jegy: a jegyen megjelölt időponttól kezdődően 24 órán át, valamennyi járaton korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít.

  • Pécs 72 órás jegy: a jegyen megjelölt időponttól kezdődően 72 órán át, valamennyi járaton korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít.

  • Pécs 7 napos jegy: a rajta feltüntetett első nap 0:00 órájától az azt követő 6. nap 24:00 órájáig érvényes.

  • Pécs Összvonalas havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs 30 napos összvonalas bérlet: a bérleten feltüntetett – tetszőleges – időponttól a 30. nap 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Tanuló havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én, 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Nyugdíjas havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én, 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Tüke Tanuló havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én, 24:00 óráig érvényes.

  •  Pécs Tüke Nyugdíjas havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én, 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Tüke Összvonalas havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Tüke 30 napos összvonalas havi bérlet: a bérleten feltüntetett – tetszőleges – időponttól a 30. nap 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Negyedéves tanuló bérlet: a negyedév első hónapjának első napján 0:00 órától az adott időszakot követő első hónap 5-én 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Tüke Negyedéves tanuló bérlet: a negyedév első hónapjának első napján 0:00 órától az adott időszakot követő első hónap 5-én 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Negyedéves nyugdíjas bérlet: a negyedév első hónapjának első napján 0:00 órától az adott időszakot követő első hónap 5-én 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Tüke Negyedéves nyugdíjas bérlet: a negyedév első hónapjának első napján 0:00 órától az adott időszakot követő első hónap 5-én 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Negyedéves összvonalas bérlet: a negyedév első hónapjának első napján 0:00 órától az adott időszakot követő első hónap 5-én 24:00 óráig érvényes.

  • Pécs Tüke Negyedéves összvonalas bérlet: a negyedév első hónapjának első napján 0:00 órától az adott időszakot követő első hónap 5-én 24:00 óráig érvényes.


 

A digitális úton megváltott bérletjegyekhez ellenőrzéskor a bérletjegyen szereplő igazolványszámhoz tartozó eredeti igazolások/igazolványok bemutatása szükséges! Fénymásolt vagy a telefonban fényképként tárolt igazolványok az utazási kedvezmények igénybevételének jogszerű igazolására nem alkalmasak!

A Tüke Busz Zrt. már működő, klasszikus értékesítő pontjai változatlanul elérhetők lesznek a jövőben is, így aki pl. a Tüke Busz Zrt. bérletpénztárában vásárolna bérletet, vagy menetjegyet, ezzel a lehetőséggel természetesen továbbra is élhet. 

A MÁV Jegyértékesítési Rendszerében (JÉ) továbbra is három értékesítési csatornán: a MÁV jegypénztárakban, a MÁV menetjegykiadó automatákból és a MÁV app elektronikus felületén egyelőre változatlanul hét díjtermék (24 órás jegy, 72 órás jegy, 7 napos jegy, 30 napos bérlet, összvonalas havi bérlet, tanuló havi bérlet és nyugdíjas havi bérlet) érhető el.

 

Forrás: Tüke Busz Zrt.