Már a siklósi kórházban sem szabad látogatni az influenzajárvány miatt

2020. február 28. 09:45 2020. feb. 28. 09:45

Közel 39 ezer ember ment orvoshoz a múlt héten influenzaszerű tünetekkel, többen, mint az azt megelőző időszakban. Baranyában már öt kórházat érint a járvány miatti látogatási tilalom.

A múlt héten 38 900 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, a megelőző heti 37 200 után - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett jelentésében.

A betegek többsége (40,3 százaléka) február 17-23. között is 0-14 éves gyermek, 32 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 21 százaléka, 6,8 százaléka a 60 éven felüliek közül került ki. A laboratóriumi vizsgálatok az influenza A vírust igazolták a beküldött minták többségében.

Látogatási tilalmak országszerte

Az ország mind a 19 megyéjében és a budapesti kórházakban is részleges vagy teljes látogatási tilalmak vannak érvényben. Az ÁNTSZ friss tájékoztatása szerint Baranyában immáron öt intézményt, a PTE Klinikai Központot, a Pécsi Irgalmasrendi Kórházat, a szigetvári, a mohácsi és a siklósi kórházat érinti a korlátozás, valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályra érvényes a tilalom.

Somogy megyében a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház intenzív terápiás osztályán, aneszteziológiai osztályán, csecsemő és gyermekosztályán, újszülött osztályán, szülészeti és nőgyógyászati osztályán, haematológiai osztályán, klinikai onkológiai osztályán, valamint a sürgősségi betegellátó centrumában nem szabad látogatni, továbbá a klinikai onkológiai osztály - sugárterápiás egységet, valamint a hospice osztályt is érinti a korlátozás a megyeszékhelyen.

Mosdóson nem fogadhatnak látogatókat a Kaposi Mór Oktató Kórház hospice osztályán fekvők, Marcaliban pedig a hospice osztályt, a sürgősségi betegellátó centrumot, valamint az intenzív terápiás és aneszteziológiai osztályt kell elkerülni.

Tolna megyében a szekszárdi Balassa János Kórház és Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán tilos látogatni, a dombóvári Szent Lukács Kórházban az intenzív terápiás és aneszteziológiai osztályt érinti a korlátozás. 

Forrás: Pécsi STOP/MTI