Már európai elfogatóparancsot is kiadtak Balogh Sándor ellen

2019. december 16. 10:35 2019. dec. 16. 10:35

Már európai elfogatóparancs él Balogh Sándor ellen, aki a vizes vébé mellett a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellen létrehozott Ledina Kerámia Kft. körül is érdekelt volt.

Nemrég derült ki, hogy Bártfai-Mager Andrea volt férjét költségvetési csalás és befolyás vásárlása miatt körözi a rendőrség.

A rendőrség honlapja szerint december 13-án újabb fejlemény történt az ügyben: európai elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen, aki a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellenében az önkormányzat által létrehozott, majd eladott és többszörös tulajdonosváltáson átesett Ledina Kerámia Kft. utolsó tulajdonosai közt is megtalálható volt cégbirtokláson keresztül. 

A G7.hu a napokban arról írt, Baloghot, akiről úgy hírlik, Dubajban lehet, 587 milliárd forint adó elcsalásával vádolják. Információik szerint a NAV november végén házkutatást tartott a férfi cégbirodalmának egyik központjában, a céget zár alá vették a magyar állam javára. A lap kiderítette azt is, hogy Balogh már nem igazgató a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft-nél, megszüntették a munkaviszonyát, részleteket azonban nem árultak el.

Forrás: Pécsi STOP