Március 15.: Péterffy Attila két alpolgármesterével koszorúzott - fotók

2020. március 15. 15:35 2020. márc. 15. 15:35

A koronavírus-helyzet miatt Péterffy Attila pécsi polgármester már előre lemondta a március 15-ei rendezvényeket a baranyai megyeszékhelyen. Vasárnap csak szűk körben, két alpolgármesterével koszorúzta meg Kossuth szobrát a róla elnevezett téren.

Mint ismert, a magyarországi koronavírus-helyzet miatt még március 9-én határozott úgy Péterffy Attila pécsi polgármester, hogy lemondja a március 15-ei programokat a városban. 

Március 15-én emiatt csak szűk körben, két alpolgármesterével - Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba - koszorúzta meg a Kossuth téren Kossuth Lajos szobrát. 

"(...) A forradalom és szabadságharc bátor hősei és vértanúi minden körülmények között megérdemlik a főhajtást. Ugyanakkor nekünk, a város vezetőinek ma a pécsiek biztonsága felett őrködnünk a legfontosabb. Ezért hoztuk meg ezt a kényszerű kompromisszumot, ezért értesülnek önök csak most, utólag a szűk körű megemlékezésről. Bízom benne, hogy megértik, hiszen kizárólag a pécsiek egészségéért érzett aggodalom vezérelt bennünket.

Más kor, más veszélyek. Őseink nagyon is kézzelfogható veszedelemmel, két birodalom katonai túlerejével néztek szembe. Nekünk ma apró, láthatatlan, de alattomos ellenség jutott, ami az egész világon végigsöpörhet. Ma a múlt hősei előtt tisztelgünk, holnap pedig folytatjuk a munkát, aminek szerves részévé vált a felkészülés"

- olvasható a Facebookra kikerült bejegyzésben.

Forrás: Pécsi STOP