Maszkadománnyal segíti a járvány elleni küzdelmet Pécsen a Veolia

2020. július 15. 14:45 2020. júl. 15. 14:45

Egy 1200 darab FFP3-as maszkból álló adományt vett át Rudolf Pétertől, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatójától Péterffy Attila pécsi polgármester, de a PTE Klinikai Központját is segíti a cég védőeszközökkel.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. az erről szóló közleményében azt írja, a cég a koronavírus-világjárvány kezdete óta több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a válsághelyzet leküzdése iránt. Az elővigyázatosság a korlátozások feloldása után is fontos: a pandémia leküzdésének segítésére irányuló kezdeményezései következő lépéseként a vállalat most FFP3-as típusú arcmaszkokat adományoz kiemelt partnerei részére. 

Az országos szinten megvalósuló ajándékozás révén Pécsen két helyszín, a megyeszékhely vonzáskörzetében pedig további két város részesül az adományból.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere átveszi a maszkokat Rudolf Pétertől,  a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatójától (fotó: Pécsi Önkormányzat)

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-járvány hazánkban történő megjelenése óta több alkalommal járult hozzá a pandémia elleni küzdelemhez. Habár Magyarországon a vírus terjedésének az üteme az elmúlt időszakban lassult, továbbra is fontos az elővigyázatosság, hiszen jelentős a fertőzés kockázata. Ezért a Veolia újabb adományokkal igyekszik segítséget nyújtani a koronavírus elleni védekezéshez.

A vállalat 32 kiemelt partnerének – köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10 önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek – összesen mintegy 14 000 darab olyan FFP3-as maszkot ajándékoz 29 magyar városban, melyek képesek az apró cseppek kiszűrésére is, ezáltal védenek az esetleges fertőzések ellen. Pécs mellett többek között Ajkán, Székesfehérváron, Dorogon, Esztergomban és Budaörsön is sor kerül maszkadományozásra.

Pécsen két szervezet is részesül a Veolia adományából. Pécs Önkormányzatának 1200 darab, míg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja számára 250 darab maszkot ad át a cég. A megyeszékhely körzetében további két olyan város önkormányzata is részesül az adományból, ahol a vállalat távhőegységet üzemeltet – Siklós részére 210 darab, Dombóvárra pedig 500 darab maszk jut el.

Mint írták, az ajándék hozzájárul a fertőzött betegeket ápoló egészségügyi dolgozók védelméhez, de egy esetleges következő járványhullámra való felkészülésben is nélkülözhetetlen eszköz lehet.

„A koronavírus-járvány későbbi, második hullámának a kitörése nem zárható ki a közeljövőben, ezért olyan eszközöket szerettünk volna adományozni, ami mindenképpen hasznos lehet egy esetleges újabb vészhelyzetben. Felelős cégként saját munkavállalóink, partnereink, valamint ügyfeleink egészsége és biztonságának megóvása egyaránt fontos számunkra, igazán elővigyázatosak pedig csak előre gondolkodva lehetünk” – mondta el Rudolf Péter, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója. 

Forrás: Pécsi STOP