Még egy hétig adakozhatsz, hogy Pécsen is legyenek vörös pandák

2020. július 27. 14:52 2020. júl. 27. 14:52

Augusztus elejéig fut az a közösségi adománygyűjtés, melynek célj, hogy összejöjjön a pénz a pécsi állatkert tervezett vöröspanda-kifutójára. Egyelőre a kitűzött összeg fele jött össze, így van még hely a segítségnek.

Amint arról korábban többször is írtunk, kétmillió forintot szeretne összegyűjteni közösségi adományozással a Pécsi Állatkert. A pénzből egy kifutót húznának fel, ahol vörös pandákat (avagy vörös macskamedvéket) lehetne látni. A faj súlyosan veszélyeztetett kategóriába tartozik, az állatkert az új kifutóval a fajmegmentő és tenyészprogramhoz tudna csatlakozni, a pécsiek pedig újabb jövevényeknek örülhetnének.

Hétfő kora délután 1 075 009 forinton állt a számláló, így mintegy 900 ezer forint még hiányzik a kitűzött cél eléréséhez. A segítséget augusztus 3-ig várják. Aki támogatja az állatkertet, annak így mondanak köszönetet:

  • 5-24 ezer forint között köszönő oklevél,
  • 25-49 ezer forint között köszönő oklevél, plusz a támogató nevének feltüntetése a vöröspanda-kifutón kihelyezésre kerülő támogatói táblán,
  • 50-99 ezer forint között oklevél, névfeltüntetés a táblán, plusz egy állatkerti túra, ahol a támogatóknak mutatják be az itt élő fajokat és a természet sokszínűségét,
  • 100 ezer forint felett: a fentiek mellett szeretettel várják az adományozót a kifutó átadásának sajtótájékoztatójára, ahol személyesen is megköszönik a segítséget.

 

Az adománygyűjtés sikerességért nemrég Toma Árpád, a PMSC bajnoki ezüstérmes, válogatott játékosa, és Tomka János, a PMSC Magyar Kupa győztes, bajnoki ezüstérmes labdarúgója is kamera elé állt. Ha szeretnél segíteni, ide kattintva adakozhatsz.

(Címlapkép: Pécsi Állatkert)

Forrás: Pécsi STOP