2014. szeptember 03. szerda | 36. HÉT | 246. NAP | 06:34 | HILDA, CSOBÁN

Naponta százan várják a royal flush-t

2012. július 31. | 08:20
Az országban elsőként Pécsett nyitott meg a 2010-es új szerencsejáték-törvény után a Fordan Poker Club. A klub egyik alapítójával, Kozma Imrével beszélgettünk pókertermekről, a gazdasági válság hatásairól, játékkedvről és illegális szerencsejátékról. - X

Pécsi STOP: Ha jól tudom, 2010-ben elsőként kaptátok meg a pókerterem nyitására az engedélyt az új szerencsejáték-törvény bevezetése után?
Kozma Imre: Egészen pontosan a Fordan Poker Club volt a legelső az országban, amely megkapta a szerencsejáték felügyeleti engedélyt a megnyitásra 2010. augusztus 13-án.

PS: Mióta foglalkozol a pókerrel, mint játékkal?
KI: Körülbelül 10 éve játszom a pókert élőben és az interneten is. A 2010-es szerencsejáték-törvény bevezetése után döntöttem úgy, hogy megnyitom a kártyatermet.

PS: Mi történt az elmúlt két évben, mióta megnyitottatok?
KI: 2010 óta mintegy 15 kártyaterem nyitott meg kisebb nagyobb sikerrel az országban. Két éves működésünket értékelve úgy látom, hogy az állami elvonások és a nehéz gazdasági helyzet ellenére a terem jól szolgálja a póker népszerűsítését és a régióban élő pókerjátékosok igényeit. Azt tudom mondani, hogy üzletileg a kártyaterem működtetése egyébként nem tekinthető túl jó befektetésnek az említett nehézségek miatt.



PS: Enyhült-e 2010 óta az állami szigor, vagy minden maradt a régiben?
KI: A törvény megjelenése óta nem változott semmit így a 40 százalékos játékadó súlyosan terheli a vállalkozást. Viszont előnyként említhető hogy az illegálisan szervezett játékok teljesen visszaszorultak, ami növeli a kártyaterem forgalmát.

PS: Hányan fordulnak meg nálatok a pókerteremben? Hogyan lehet belépni hozzátok?
KI: A teremnek mintegy 2300 regisztrált tagja van. Aki első alkalommal jár nálunk, azokat először regisztrálnunk kell a személyes okmányaik segítségével, ez egyébként kötelező eljárás. Mindenki kap egy belépő kártyát, aminek segítségével legközelebb már könnyebben és gyorsan tud az asztalhoz ülni. A napi látogatottság mintegy 100 játékos, ami most a nyári időszakban kicsit lecsökkent.

PS: Milyen rendezvényekkel várjátok a játékosokat?
KI: Hétköznapokon 1-3 ezer forintos kisebb nevezésű versenyeink vannak, szombatonként 5-6000 forintos a verseny. De mindennap nyitunk cash asztalokat is, ahol kisebb-nagyobb téteken tudják kipróbálni magukat játékosaink. Havonta egy nagyobb verseny szervezünk 10-20ezer forintos nevezési díjjal - ezek a versenyek jó hangulatúak és több profi játékos is az asztalhoz ül ilyenkor.
Két kiemelt rendezvényünk van év közben: a szülinapi versenyek, illetve a Pécs Póker Open hete. Egyébként a honlapunkon és a Facebook-on mindig kiírjuk az aktuális versenyeket és rendezvényeket, így onnan bátran tájékozódhat mindenki. Jelenleg a Nagy Pókertesztet ajánlom mindenkinek a Facebook-oldalunkon, kellemes kikapcsolódás és agytorna egyben, valamint le tudja mindenki saját magának mérni, hogy mennyire ért a pókerhez.



PS: Mennyire követed figyelemmel a pókerre és a szerencsejátékra vonatkozó jogszabályok változását?
KI: Talán mondhatom azt, hogy teljesen képben vagyok a magyarországi élő és online póker szabályzásával és szervezésével is, hiszen a pókerszövetség alapítójaként állandó figyelemmel kísérem az eseményeket. Jelenleg ami látható, az az, hogy változni fog az online játék szabályozása, ami némiképp kihathat az élő pókerjáték szervezésére is - de ez talán a jövő évre várható. - X


Forrás: Pécsi Stop   |   STOP

címkék
Fordan Poker Club, Pécs, Kozma Imre, szerencsejáték-törvény


a rovat további hírei
Pávát hidegen hagyja a szakszervezet Lopott autókkal nyomták fel a trafikokat Nem keresik már tovább ezt a fiatalt Megverték és kirabolták a háza előtt Felfutnak a Misinára a Széchenyi térről Másfél milliárdos kezességet vállal Pécs Bedrogozva szétverni a hotelszobát nem jó karma
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
címkefelhő

Itt van az ősz, itt van újra
Medline is őszi színekbe öltözött, de szerencsére úgy gondolta, hogy még utoljára megszabadul mindenétől.
Shiva, akár egy istennő
Mindent felperzsel maga kőrül, ha a szituáció úgy hozza.