2014. szeptember 23. kedd | 39. HÉT | 266. NAP | 06:19 | LINA, TEKLA

Naponta százan várják a royal flush-t

2012. július 31. | 08:20
Az országban elsőként Pécsett nyitott meg a 2010-es új szerencsejáték-törvény után a Fordan Poker Club. A klub egyik alapítójával, Kozma Imrével beszélgettünk pókertermekről, a gazdasági válság hatásairól, játékkedvről és illegális szerencsejátékról. - X

Pécsi STOP: Ha jól tudom, 2010-ben elsőként kaptátok meg a pókerterem nyitására az engedélyt az új szerencsejáték-törvény bevezetése után?
Kozma Imre: Egészen pontosan a Fordan Poker Club volt a legelső az országban, amely megkapta a szerencsejáték felügyeleti engedélyt a megnyitásra 2010. augusztus 13-án.

PS: Mióta foglalkozol a pókerrel, mint játékkal?
KI: Körülbelül 10 éve játszom a pókert élőben és az interneten is. A 2010-es szerencsejáték-törvény bevezetése után döntöttem úgy, hogy megnyitom a kártyatermet.

PS: Mi történt az elmúlt két évben, mióta megnyitottatok?
KI: 2010 óta mintegy 15 kártyaterem nyitott meg kisebb nagyobb sikerrel az országban. Két éves működésünket értékelve úgy látom, hogy az állami elvonások és a nehéz gazdasági helyzet ellenére a terem jól szolgálja a póker népszerűsítését és a régióban élő pókerjátékosok igényeit. Azt tudom mondani, hogy üzletileg a kártyaterem működtetése egyébként nem tekinthető túl jó befektetésnek az említett nehézségek miatt.PS: Enyhült-e 2010 óta az állami szigor, vagy minden maradt a régiben?
KI: A törvény megjelenése óta nem változott semmit így a 40 százalékos játékadó súlyosan terheli a vállalkozást. Viszont előnyként említhető hogy az illegálisan szervezett játékok teljesen visszaszorultak, ami növeli a kártyaterem forgalmát.

PS: Hányan fordulnak meg nálatok a pókerteremben? Hogyan lehet belépni hozzátok?
KI: A teremnek mintegy 2300 regisztrált tagja van. Aki első alkalommal jár nálunk, azokat először regisztrálnunk kell a személyes okmányaik segítségével, ez egyébként kötelező eljárás. Mindenki kap egy belépő kártyát, aminek segítségével legközelebb már könnyebben és gyorsan tud az asztalhoz ülni. A napi látogatottság mintegy 100 játékos, ami most a nyári időszakban kicsit lecsökkent.

PS: Milyen rendezvényekkel várjátok a játékosokat?
KI: Hétköznapokon 1-3 ezer forintos kisebb nevezésű versenyeink vannak, szombatonként 5-6000 forintos a verseny. De mindennap nyitunk cash asztalokat is, ahol kisebb-nagyobb téteken tudják kipróbálni magukat játékosaink. Havonta egy nagyobb verseny szervezünk 10-20ezer forintos nevezési díjjal - ezek a versenyek jó hangulatúak és több profi játékos is az asztalhoz ül ilyenkor.
Két kiemelt rendezvényünk van év közben: a szülinapi versenyek, illetve a Pécs Póker Open hete. Egyébként a honlapunkon és a Facebook-on mindig kiírjuk az aktuális versenyeket és rendezvényeket, így onnan bátran tájékozódhat mindenki. Jelenleg a Nagy Pókertesztet ajánlom mindenkinek a Facebook-oldalunkon, kellemes kikapcsolódás és agytorna egyben, valamint le tudja mindenki saját magának mérni, hogy mennyire ért a pókerhez.PS: Mennyire követed figyelemmel a pókerre és a szerencsejátékra vonatkozó jogszabályok változását?
KI: Talán mondhatom azt, hogy teljesen képben vagyok a magyarországi élő és online póker szabályzásával és szervezésével is, hiszen a pókerszövetség alapítójaként állandó figyelemmel kísérem az eseményeket. Jelenleg ami látható, az az, hogy változni fog az online játék szabályozása, ami némiképp kihathat az élő pókerjáték szervezésére is - de ez talán a jövő évre várható. - X


Forrás: Pécsi Stop   |   STOP

címkék
Fordan Poker Club, Pécs, Kozma Imre, szerencsejáték-törvény


a rovat további hírei
Az ÖPE-szindróma: a Tubesről csak lefelé visz az út? Biztosításszakmai konferenciáért menjen most Siófokra Nagy átalakítások indultak a PÉTÁV-nál Csak a fideszes civil a jó civil? Átadta a Fidesz a sártengert Balesetes vonató, beomlott kút, elárasztott épületek a hidegfront nyomában Gyászos vége lett a falopásnak
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
címkefelhő

Sosanne a szőke ciklon
Kedveli a bevállalós pasikat, hiszen ő is mindent bevállal.
Anna a konyhatündér
Mindent és mindenkit megfőz a tüzes szemű Annácska.