Nem tárgyalták a márkanevét érintő napirendi pontot a Zsolnay-gyár közgyűlésén

2020. február 14. 17:39 2020. feb. 14. 17:39

A Szabad Pécs információi szerint február 14-én, pénteken a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt közgyűlésén végén nem tárgyalták azt a napirendet, amely a védjegy-használatról és a márkanévről szólt volna. Péterffy Attila független pécsi polgármester egy napja pont ezt kérte a gyár vezetőségétől, hogy az önkormányzatnak több ideje legyen tájékozódni.

Nem tárgyalták a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pénteki közgyűlésén azt a napirendet, amely a védjegy- és a márkanév-használatról szólt volna - értesült a Szabad Pécs.

Mint ismert, február 13-án, csütörtökön a pécsi Fidesz hozakodott elő a témával, miszerint a Zsolnay-gyár többségi tulajdonosa kiterjesztené a márkanevet egy akkor még nem ismert új termékre, emiatt pedig a helyi kormánypártot aggódó kisrészvényesek keresték meg, mivel attól tartottak, hogy ezen új termék esetleg negatívan érintené a márkanév megbecsültségét. 

Még zajlott a sajtótájékoztató, amikor Péterffy Attila független pécsi polgármester egy közleményt adott ki, melyben arra kérte a többségi tulajdonost, hogy az erről szóló napirendet vegyék le a közgyűlés napirendjéről, mert az önkormányzat (amely kisebbségi tulajdonos a cégben) szeretne bővebben tájékozódni az ügyben. 

A közleményben az is olvasható volt, hogy az előző, fideszes városvezetés miatt sem a felügyelőbizottságban, sem pedig az igazgatóságban nincs embere jelenleg az önkormányzatnak - írtuk korábbi cikkünkben.

A Szabad Pécs csütörtökön megkereste a Zsolnay Porcelánmanufaktúra igazgatóságának elnökét, Cséplő Petrát (aki a többségi tulajdonos Bachar Najari felesége), aki a helyi Fidesz által elmondottakra és a polgármesteri közleményre úgy reagált, hogy megvizsgálják a városvezetés kérését, de nem zárkóznak el a halasztástól. 

Az is kiderült a cikkből, hogy a cég egy sajátmárkás kávé piacra dobását tervezi biztosan, bár vannak más ötleteik is még. 

A lap pénteken arról cikkezett, hogy információik szerint a védjegyhasználatról szóló napirendet végül nem tárgyalták a cég közgyűlése, márciusban pedig lejár az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok mandátuma, így új tagok választása jöhet.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra elmúlt évtizedének jelentősebb történéseit ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Forrás: Pécsi STOP/Szabad Pécs