Novembertől ismét a Szendrey utcai sürgősségin fogadják a koronavírus-gyanús betegeket

2020. október 31. 12:22 2020. okt. 31. 12:22

Változik a betegút, november 1. reggelétől ismét megnyílik a pécsi Klinikai Központban található Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi osztálya a Szendrey utcában, oda várják azokat, akiket a háziorvosa koronavírus-gyanúval küld kivizsgálásra.

November elsejétől - reggel 7 órától - változik a koronavírus-gyanús és fertőzött betegek sürgősségi ellátásának a rendje Pécsen - olvasható a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE KK) közleményében.

A kommüniké szerint ettől az időponttól kezdve ismét megnyílik a PTE KK Rákóczi úti telephelyén (volt Megyei kórház) a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi (SBO) részlege, amelyet a betegek a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utca felől tudják megközelíteni.

"A járványügyi helyzet miatt kérünk mindenkit, akinek koronavírus-fertőzésre gyanús tünetei vannak (a felsorolt tünetek közül akár egyet is észlel magán: lázas, köhög, nehézlégzése van vagy hirtelen kezdetű szaglásvesztése, ízérzés hiánya/zavara van), telefonon keresse fel háziorvosát! A háziorvosa telefonon kikérdezi, és a megadott válaszok alapján megítéli, hogy koronavírus-fertőzésre gyanús esetnek minősül-e.

Amennyiben háziorvosa úgy ítéli meg, hogy indokolt a további kivizsgálása, akkor kérjük, a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi osztályát (Szendrey utca) keresse fel a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály (régi 400 ágyas) helyett!"

A PTE KK arra kéri a fertőzésgyanús tüneteket produkálókat, hogy a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi osztályát ne tömegközlekedéssel közelítsék meg. A KK teljes területén a szájmaszk viselése kötelező.

 

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP