Nyilatkozatot fogadtatna el a pécsi Fidesz a nemzeti összetartozásról

2020. március 4. 16:32 2020. márc. 4. 16:32

Javaslatot terjesztett elő a pécsi Fidesz a március 10-i testületi ülésre, melynek elfogadásával Székelyföld autonómiai törekvései és a trianoni békediktátum miatt elszakított magyarok mellett állna ki a közgyűlés.

A párt szerda délutáni közleménye szerint a március 10-i közgyűlés ülésnapja egybeesik a Székely Szabadság Napjával, illetve 2020 a trianoni békediktátum centenáriumi éve.

Ezért a kormánypárti képviselők arra tettek javaslatot, hogy a grémium egy nyilatkozat elfogadásával fejezze ki szolidaritását az igazságtalan trianoni békediktátummal elszakított magyarok felé, egyúttal álljon ki Székelyföld autonómia törekvései mellett. 

Emellett javasolják, hogy a pécsiek is csatlakozzanak a Székely Szabadság Napját rendszeresen megünneplő városok sorához, melynek során minden év március 10-én a székely zászló városházán történő kifüggesztésével emlékeznének meg a napról.

Arra kérik a pécsi képviselőket, hogy támogassák az előterjesztést és a határozati javaslatot, mint írták, "legyen konszenzus ebben a pártpolitikai érdekeken felül álló ügyben".

Forrás: Pécsi STOP