Orfű szigorított: lezárják a parkolókat, nem mehet bárki a tópartra

2020. április 9. 23:39 2020. ápr. 9. 23:39

Csütörtök késő este, a Facebook-oldalán jelentette be Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felhatalmazása alapján rendkívüli intézkedéseket hozott a húsvét idejére.

A polgármesteri döntés értelmében - melyre a kormányfő csütörtökön hatalmazta fel a településvezetőket az ünnepi hétvége időtartamára - Orfű belterületén lezárják a strandparkolót, a reptér alatti parkolót, a minigolf melletti parkolót és a faluház alatti parkolót 2020.04.10-én, nagypéntek 10 órától 2020.04.13-án, hétfő 24 óráig.

Ebben az időszakban a Pécsi-tó körül csak orfűi lakosok, érvényes horgászengedéllyel rendelkezők, illetve orfűi üdülőtulajdonosok tartózkodhatnak.

"Kérek mindenkit, hogy a kijárási korlátozás szabályait szigorúan tartsák be, mivel ez mindannyiunk közös érdeke. A fenti intézkedéseket nehezen hoztam meg, mert Orfű vendégszerető település, de most fontosabb a vìrus elleni védekezés. Kérlek, most maradj otthon, Orfű megvár!"

- zárul a poszt. A polgármester egy néhány órával a posztja előtt megjelent Bama-cikk szerint még azt nyilatkozta, Orfű nem tervez szigorításokat. 

Pécsett Péterffy Attila polgármester csütörtökön egy közleményben nyomatékosan felhívta a városlakók figyelmét a kijárási korlátozás betartására. Emellett Péterffy a Szabad Városok Szövetségének több polgármesterével közösen egy Facebook-videóban is otthonmaradásra biztatja az embereket.

"Mivel a vírus húsvétkor is ugyan úgy fertőz, mint máskor, nagyon kérem önöket, hogy maradjanak otthon!"

- írta Facebook-oldalán a felvételhez Pécs vezetője.

Forrás: Pécsi STOP