Parolába torkolló faültetést végzett Péterffy Attila és Süli János

2019. november 6. 13:08 2019. nov. 6. 13:08

Nemzetközi fórumot tart Pécsett szerdán és csütörtökön a Paks II-őt építő Roszatom, melyen Péterffy Attila, Pécs polgármestere is mondott pár szót, majd fát ültettek Süli János atomerőmű-ügyi államtitkárral a Tüskésréti tónál.

A XIII. AtomEco 2019 - Nemzetközi Társadalmi Párbeszéd és Fórumon többek között olyan témákat járnak körül, mint a nukleáris energia és a társadalom kapcsolata, új atomenergia-technológiák, biztonság a nukleáris iparágban, valamint hogy miként járul hozzá az egyébként nem éppen környezetbarát atomenergia a globális klímavédelmi célok megvalósulásához. 

A fórumon az atomenergia-ipar meghívott szakemberei, kormányzati szereplők, környezetvédelmi szakemberek, illetve egyéb magyar és külföldi szakmai szervezetek képviselői vesznek részt. Nem volt véletlen, hogy a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezésért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János is feltűnt a rendezvényen. Süli és Péterffy Attila a Tüskésréti tónál közösen elültettek egy fát, amit az MTI fotósa meg is örökített:

Forrás: Pécsi STOP