Pécsi kosarasok fekete hétvégéje

2019. december 16. 09:08 2019. dec. 16. 09:08

A vereségsorozatot az NB 1-es férfi kosárlabdacsapat, a PVSK-Veolia kezdte a Sopron ellen pénteken.  A folytatásban szombaton a PINKK-Pécsi 424 szintén hazai pályán maradt alul a Soprontól. A harmadik vereséget is az élvonalban játszó női csapat, a PEAC-Pécs szenvedte el a Diósgyőrtől vasárnap este a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK találkozón már az első negyedben láthatta a közel 200 szurkoló, melyik csapat nyerheti a mérkőzést. A Diósgyőrből Medggyesi és Gora két dobása öt pontot ért. A pécsi mester a 10. percben 19-23-as állásnál időt kért. Vélhetően tanítványai nem fogadták meg a tanácsokat, és az első negyed vége 19-29 lett a DVTK javára.

PEAC-Pécs - Fotó: Pécsi STOP

A második negyedben jobban védekeztek a csapatok, igaz támadásban nem sikerültek a dobások, 15-15 lett a második negyed vége, a 15 perces szünetre 34-44-es állásnál mentek a sportolók pihenőre.

Szünetben a PEAC és a válogatott egykori játékosa, Fürész Dia értékelt:

"Az elején szoros volt, a PEAC-nak nem volt mélységi játéka. A folytatásban agresszívebb játék kell, a DVTK is azt játssza, igaz a vendég kispad hosszabb."

Fűrész Diána egy korábbi fotón

A harmadik negyedben a vendéglátók hibát hibára halmoztak. A szurkolok talán már az eladott labdákat sem számolták. A pécsi tábor 34 pontot láthatott a saját kedvencek zsákjában - a pécsi 15 ponttal szemben. 

PEAC-Pécs - Fotó: Pécsi STOP

A záró negyedben tovább csökkent a pécsi pontok száma, 14-et sikerült kosárba dobni.

A mérkőzés utolsó eredményes dobást Szűcs Réka engedte el, aki  előző szezonban még pécsi színekben kosárlabdázott. Réka találatával 63-95-re nyert a DVTK. A pécsi lányok mutatója egyedül a büntető dobásoknál dicséretes, 81 százalékos hatékonysággal dobtak kosárra. A  PEAC idegenlégiósai és Sarok Niki voltak a legeredményesebbek pontszerzésben.


Edzők és játékosok - Fotó: Pécsi STOP

Meszlényi Róbert vezetőedző (PEAC-Pécs): Erős csapat, kihasználta a gyengéinket, ilyen meccseket gyorsan el kell felejteni. Gratulálok a DVTK-nak. Sajnos az irányító játékosunkat nem tudjuk pótolni, aki elment.

Cierra Bravard játékos (PEAC-Pécs): Rendkívül lassan kezdtünk, a folytatásban is a DVTK összpontosított jobban, megérdemelten nyertek.

Wentzel Nóra játékos (PEAC- Pécs): Ma nem sikerült semmi, a hosszabb kispaddal rendelkező gárda nyert.

Wentzel Nóra - Fotó: Pécsi STOP

Cziczás László vezetőedző (Aluinvent DVTK): Nagyon fontos mérkőzést játszottunk, úgy érzem, hogy minden játékelemben felülmúltuk a Pécset. Mondhatom, hogy Shatori Walker-Kimbrough szinte egyedül verte meg a Pécset.

Shatori Walker-Kimbrough játékos (Aluinvent DVTK: A csapatnak és nekem is ma nagyon ment a játék. rengeteg lehetőséget kaptam, ezzel éltem.

 

PEAC-Pécs- Aluinvent DVTK 63-95 (19-29, 15-15, 15-34, 14-17)

 

Szerző: Szabó Ferenc

 
 
Forrás: Pécsi STOP