Péntek este minden kiderül az Elios-ügyről

2020. november 4. 15:07 2020. nov. 4. 15:07

Sajtótájékoztatón jelentette be a napokban Mellár Tamás országgyűlési képviselő, a Mindenki Pécsért Egyesület elnöke, hogy kikérték az Elios-ügy aktáit. November 6-án online lakossági fórumon mutatják be, mit találtak.

Mellár Tamás már október elején jelezte, hogy megpróbálnak hozzájutni a milliárdos hitelből megvalósított közvilágítás-korszerűsítés ügyéhez kapcsolódó dokumentumokhoz. Akkor azt mondta, amennyiben megkapják ezeket, a járványhelyzettől függően vagy lakossági fórumon, vagy online formában fogják a pécsiekkel megosztani, hogy mit sikerült kideríteni.

Múlt héten kiderült, hogy online fórum lesz november 6-án, pénteken, 17 órai kezdettel, melyet a Mindenki Pécsért Egyesület Facebook-oldalán fognak közvetíteni. A beszélgetésen Mellár Tamás mellett Góbi János ügyvéd, Erdélyi Katalin oknyomozó újságíró, valamint Polyák Gábor jogász, médiakutató is részt vesz.

Korábban az Átlátszó.hu nyomán arról írtunk, hogy zajlik a pécsi Elios-ügy átvilágítása. Az adatokból kiderült, a pécsi közvilágítás megújításának második ütemében is szerepelt az Elios - igaz, akkor már alvállalkozóként.

(Címlapkép: Facebook/Mindenki Pécsért Egyesület)

Forrás: Pécsi STOP