2015. szeptember 03. csütörtök | 36. HÉT | 246. NAP | 21:09 | HILDA, CSOBÁN

Polgárőrök és speciális mentők lepik el Magyarszéket

2012. augusztus 10. | 11:10
Polgárőr versenyt és falunapot tartanak Magyarszéken augusztus 12-én a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének és a Magyarszéki Polgárőr Egyesület szervezésében.

A rendezvényen számos szakmai előadás mellett a katasztrófavédelem is részt vesz, melynek során a környező településekre jellemző helyi vízkár és árvíz elleni védekezés alapvető fogásait, feladatait ismerhetik meg az érdeklődők.

A vízkárok elleni védekezés koordinálásában, a beavatkozó erők munkájának szervezésében a kommunikáció megszervezése is döntő fontosságú lehet, ezért a BMKI által biztosított híradó eszközökkel, kezelésükkel is megismerkedhetnek a rendezvényre kilátogatók. A szervezők a gyakorlati ismeretek megszerzése mellett a katasztrófavédelmi, elméleti ismeretek feldolgozását is célul tűzték ki.

A rendezvényen a komlói tűzoltóság is részt vesz, melynek során füsttel telt épületben történő tájékozódást és a tűzoltóság személyi védőeszközeit ismerhetik meg az érdeklődők. A Misina Mentőcsoport kötéltechnikai bemutatót tart, melynek során a kialakított kötélpályán a mentést a gyakorlatban is ki lehet próbálni.

A rendezvény plakátja:
Forrás: Pécsi STOP/baranya.katasztrofavedelem.hu   |   STOP

címkék
Magyarszék, katasztrófavédelem, bemutató, falunap, Misina Mentőcsoport, BMKI


a rovat további hírei
Elmerült egy fiatal férfi a Balatonban "A mostani rendszer csak a gyűlölködést hinti el" Elévülés fenyegeti a pécsi egyetemi vesztegetési ügyet "Az én nevemben ne!" - tüntetés lesz Pécsen a jogcsorbítás ellen Holland oltott hollandot hollandul Csebényben, gyújtogatás lett a vége Felállt az új ZSÖK-vezérkar Fenntartható fejlődés a kultúrával - Pécs is a nemzetközi programban
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
címkefelhő