Rendkívüli ülésen döntenek a ZSÖK és a Kommunikációs Központ vezetőjéről csütörtökön

2019. november 12. 17:55 2019. nov. 12. 17:55

A rendes ülés után egy rendkívülit is tart csütörtökön a pécsi közgyűlés, utóbbin zárt ülésrend szerint hoznak döntést a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a városi lapot kiadó Pécsi Kommunikációs Központ vezetőinek személyéről. A rendkívüli ülés más előterjesztései szerint innovációs biztos lehet Nemes Balázsból, a Momentum pécsi származású szóvivőjéből, a civil kapcsolatok tanácsnoka pedig Kunszt Márta, a DK pécsi vezetője lehet.

A pécsi önkormányzat honlapján kedden délután jelent meg a hír, hogy november 14-én, csütörtökön a 9 órakor kezdődő rendes ülés után egy rendkívüli ülést is tart majd a képviselő-testület. 

Utóbbin két zárt ülési napirend várható, az egyiken a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK), a másikon pedig a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. (PKK) vezetőjének személyéről hoznak döntést a képviselők.

A ZSÖK-öt Vincze Balázs többszörösen díjazott táncművész vezeti, aki fideszes színekben lett a baranyai Nyugotszenterzsébet polgármestere, zsinórban harmadjára - valamint a Pécsi Balett művészeti vezetője és az NKA tánckollégiumának elnöke.

A PKK élén Katreiner Zoltán áll. Utóbbi cég a pecsma.hu és a Pécsi Hírek kiadója, de ők felelnek többek közt a TV-torony díszkivilágításért is.


A rendkívüli közgyűlés nyílt ülésén a költségvetési és gazdasági bizottság elnökének személyéről, innovációs biztos és civil kapcsolatok tanácsnokának megválasztásáról is döntést hozhat a testület. Innovációs biztosnak Nemes Balázst, a Momentum pécsi származású országos szóvivőjét, míg a civil kapcsolatok tanácsnokának dr. Kunszt Mártát, a DK helyi vezetőjét javasolja Péterffy Attila az előterjesztések szerint.


Vincze Balázs volt az, aki tavaly egy budapesti vendégelőadást azért mondott le indoklás nélkül a Kodály Központból, mert abban Alföldi Róbert szerepelt. Vincze később a lépést azzal magyarázta a 24.hu-nak adott interjúban, hogy a Zsolnay Negyed politikai semlegességét akarta megőrizni, Alföldit pedig politikai aktivistának tartja. Ehhez képest Nyugotszenterzsébeten az idei választáson már fideszes színekben szállt ismét ringbe, noha 2010-ben és 2014-ben még függetlenként szerepelt a valasztas.hu oldalán - írtuk meg korábbi cikkünkben

A PKK-t vezető Katreiner Zoltán a Fidesz politikai munkatársa volt azelőtt, hogy a városi médiát kiadó cég élére került, de a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellenében indított Ledina Kerámia Kft-t is vezette egy időben a Magyar Narancs 2016-os cikke szerint. Katreiner ügyvezetősége alatt történt meg az is, hogy pécsi civilek tüntetést szerveztek a Széchenyi térre a pécsi önkormányzati sajtó ellen 2018-ban, annak durván kormánypárti hangneme és cikkei (illetve azok tartalma) miatt. A PKK az utóbbi években egyre több veszteséget halmozott fel -mutattuk be korábbi cikkünkben -, miközben idén nyáron az önkormányzat is megvált volna a cégtől, ám erről végül letett. 

Forrás: Pécsi STOP