Sofőrnézeti, vezetés közben készült képet posztoltak Hoppál Péter Facebook-oldalán, majd elmagyarázták, hogy nem a fideszes honatya a fotós

2020. november 26. 11:23 2020. nov. 26. 11:23

A ködös M6-osról posztoltak egy, a sofőr perspektívájából lőtt képet Hoppál Péter politikusi Facebook-oldalán, miközben kormánypárti országgyűlési képviselő 130-cal falta a kilométereket. Miután némi médiafigyelmet kapott a kép, megmagyarázták, hogy miért is nem a vezetőülésben tartózkodó fideszes honatya készítette azt.

November 24-én, kedden délután posztolt egy fotót Hoppál Péter fideszes pécsi országgyűlési képviselő a politikusi Facebook-oldalára, amelyen az lett megörökítve, hogy 130-as tempóval  autózik az M6-os autópályán és ködös az idő. 

A poszthoz írt kísérőszöveg szerint az M6-oson tartott hazafelé, majd egy Tátrai Band-dalcímmel és egy Szabó Lőrinc-idézettel is aláfestette még a ködös kép hangulatát.

A képen az autó műszerfala 14:32-őt mutat, a Facebook-poszt szerkesztési előzményei szerint az eredeti posztot a fotóval, az M6-os autópályás mondattal és a dalcímmel együtt 14:34-kor tették ki, majd 15:06-kor került bele még a versidézet. 

Csakhogy, ahogy a Blikk és jó pár kommentelő felhívta a rá figyelmet, a kép posztolásával egyúttal vélhetően egy szabálysértést is sikerült világgá kürtölni, ugyanis a KRESZ világosan tiltja "a telefon bármilyen, kézben történő használatát vezetés közben, így a fotózást is" - írja a lap.

Hoppál Péter autózik - Fotó: Facebook/Dr. Hoppál Péter

A Blikk arra is kitért, hogy a műszerfalon látható időponthoz képest (14:32) pár perccel később már kinn is volt a politikus Facebook-oldalán a fotó. A lap által megkeresett közlekedési szakértő szerint ilyen ködben eleve nem szabad a megengedett legnagyobb sebességgel haladni, ráadásul két kézzel kellene fogni a kormányt, és ilyen sebesség mellett az sem jó, ha a telefon elvonja a vezető figyelmét, jobb a készüléket rögzíteni valahol.

A lap szerint a kép szögéből arra lehet következtetni, hogy maga Hoppál Péter készítette a fotót. Ezért a Blikk meg is kereste a politikust,  hogy tisztázzák ezt, választ viszont cikkük megjelenéséig nem kaptak.

A hirtelen jött médiafigyelem hatására viszont csütörtök késő délelőtt frissült a poszt, melyben azt írják, hogy természetesen nem a fideszes honatya fényképezett vezetés közben, nem is ő posztolt, hanem valaki más.

Fotó: Facebook/Hoppál Péter

Frissítés: elsőre észre sem vettük, de még mielőtt kiderült volna, hogy nem úgy van, ahogy sokan gondolják, Hoppált még Kővári János, az ÖPE elnöke is figyelmeztette, hogy inkább a kormányt fogja:

Képfelirat

 

Címlapkép: Facebook/Dr. Hoppál Péter

Forrás: Pécsi STOP/Blikk