Szeméthegyek nőttek a pécsi szelektív hulladékgyűjtőknél

2020. április 23. 14:32 2020. ápr. 23. 14:32

Facebook-oldalán mutatott képeket a Biokom arról, hogy milyen lesújtó állapotok uralkodnak egyes szelektív hulladékgyűjtőknél.

A városüzemeltetési feladatokat is ellátó cég a DÉL-KOM NKft.-vel közös közleményében arról számolt be, hogy az elmúlt két hét remek időjárása sokakat arra ösztönzött, hogy a háztartásban termelődött nagyobb mennyiségű, kommunális hulladékától, lomjaitól a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken szabaduljon meg.  Ennek ez lett az eredménye:

Fotó: Facebook/BIOKOM
Fotó: Facebook/BIOKOM
Fotó: Facebook/BIOKOM

Felhívják a figyelmet, hogy a szigeteken csak szelektíven gyűjthető hulladékot lehet a tároló edényekbe téve elhelyezni. A tároló edények mellett történő hulladék-felhalmozás illegális tevékenységnek minősül.

Kérik, hogy akinek kertje, udvara van, az ott gyűjtse a plusz hulladékot, míg a járványveszély elmúltával újra nem indul a házhoz menő lomtalanítás. Akik nem tudnak várni, azok az Eperfás úti hulladékudvarra és a Zöld Pont hulladékudvarra vihetik a szemetet. Mindkét helyszínre külön térítés nélkül szállítható zöldhulladék (napi max. 200kg, évi max. 800kg) és lomhulladék (napi max. 1500kg, évi max. 1500kg), hétfőtől-szombatig minden nap 7.00-15.00 óra között.

Forrás: Pécsi STOP