Szinte a műszerfalon ülve trécselt egy nő a sofőrrel az egyik pécsi buszon

2020. április 27. 14:46 2020. ápr. 27. 14:46

Egy videó szerint az utas és a buszsofőr is magasról tett a járványügyi korlátozásra az egyik pécsi helyi járatú autóbuszon. A sofőrrel szemben fegyelmi indult.

Az RTL Híradó vasárnapi riportja szerint az eset még múlt csütörtökön történt. A felvételen jól látszik, hogy a nő az utasok elől járványvédelmileg elzárt térben, a sofőr mellett utazik, az utazás során folyamatosan beszélgettek, a nő a maszkot is levette.

 

 

Hofekker Ferenc, a Tüke Busz Zrt. mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöke a csatornának azt mondta, a sofőr egy pillanatra "kikapcsolhatott", a beszélgetés nem csak a járvány miatt veszélyes, hanem azért is, mert elvonja a figyelmet a közlekedésről, aki pedig úgy utazik, mint a felvételen látható nő, egy erősebb fékezés esetén a szélvédőn is kieshet. 

Az RTL Híradónak a Tüke Busz Zrt. azt írta, a sofőr ellen hétfőn fegyelmi eljárást indítanak. Az utassal kapcsolatban ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, mert úgy látják, több ponton megsértette a kijárási korlátozást.
 

Forrás: Pécsi STOP/RTL Klub Híradó