Több óvodában várják hétfőtől a pécsi gyerekeket

2020. május 8. 16:02 2020. máj. 8. 16:02

Az önkormányzat tájékoztatása szerint három pécsi óvoda is kinyit május 11-től, mivel egyre több szülő kezd el ismét dolgozni, így egyre nagyobb az igény az intézmények iránt.

Péterffy Attila polgármester a járványhelyzet miatt március 16-án elrendelte, hogy március 17-től csak ügyeleti rendszerben működnek a bölcsődék és az óvodák. 
 
A városháza mostani tájékoztatása szerint az első hetekben csökkent a kisgyermekek elhelyezése iránti igény, ám az elmúlt hetekben megfordult a tendencia. Egyre több óvodás és bölcsődés pécsi gyermek szülei kezdenek újra dolgozni, ezért hétről hétre nyitnak meg újabb óvodákat, csoportokat, illetve olyan intézményeket, ahonnan a gyermekek, szüleik meleg ételt tudnak hazavinni. Az óvodai ellátás, illetve az óvodásoknak biztosított étkezés iránti igény szinte naponta érezhetően növekszik.

A korábban nyitva tartó óvodák mellett a növekvő igényeknek eleget téve május 11-e, hétfőtől kinyit Kertvárosban a Siklósi Úti Tagóvoda 3 csoporttal, valamint az Anikó Utcai Tagóvoda 4 csoporttal, a keleti városrészben pedig a Somogyi Tagóvoda egy csoporttal. Azon iskolás és óvodás gyermekek szülei számára, akik csak a gyermekétkeztetést igényelték, ezen a héten megnyitották a Sétatér óvodát is átvételi pontként.

A város önkormányzata folyamatosan méri a beérkező, gyermekek nevelésével, elhelyezésével és étkeztetésével kapcsolatos igényeket, és mindent megtesz, hogy a pécsi szülők a gazdaság újraindulásával vissza tudjanak térni a munka világába - zárul a közlemény.

Forrás: Pécsi STOP