2015. október 07. szerda | 41. HÉT | 280. NAP | 04:28 | AMÁLIA, SZERGIUSZ

UFÓ lángolt Pécsett - fotó!

2012. augusztus 17. | 14:33
Szelektív gyűjtősziget - úgynevezett UFÓ - égett le a napokban Pécsett az Ajtósi Dürer utca 2/a. szám mellett. A lángokat a gyanú szerint szándékos gyújtogatás okozta, a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A legutoljára leégett UFÓ már sorban a 79. olyan szelektív hulladékgyűjtő volt, melyet 1998 óta felgyújtottak - írta a BIOKOM pénteki közleményében. Egy gyűjtősziget elpusztításával sommás kár keletkezik: az UFÓ darabja ugyanis közel félmillió forint. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján idáig a legtöbb gyűjtősziget-gyújtogatót elfogta a rendőrség, az esetek túlnyomó részében fiatalkorúak voltak az elkövetők, de az okozott több százezer forintos kárt nekik is, illetve a családtagoknak, hozzátartozóknak meg kell téríteniük.

A rongálók a városüzemeltetési cég közleménye szerint tettükkel a városlakóknak tesznek keresztbe: a leégett UFÓ helyére ugyanis nem minden esetben kerül új, a cég a pótláskor ugyanis biztonságosabb helyet választhat. Ez azt vonja maga után, hogy a lakosságnak máshová, sokaknak messzebbre kell vinni a hulladékot, ha szelektíven gyűjtik.


Forrás: Pécsi STOP/Biokom   |   STOP

címkék
Pécs, UFÓ, szelektív, hulladékgyűjtő, rongálás, vandál, BIOKOM, rendőrség, nyomozás


a rovat további hírei
Eddig közel 34 millióval lóg az önkormányzatnak a Murphy's Pub Polgármestert és képviselőket választanak a hétvégén Böhönyén Gázszivárgás miatt három napra lezárnak egy pécsi utcaszakaszt A társasházi lakások a legkeresettebbek Pécsett Olyan hideg jön, hogy szerdán befűt a PÉTÁV Elintézte a buszmegállót, vádemelés vár rá Rémálom az ilyen válás
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
címkefelhő