Újabb hatalmas elismerést kapott Pécs!

2024. április 30. 08:02 2024. ápr. 30. 08:02

Magyarországon a turisták többsége általában Budapestet vagy a Balatont célozza meg, de mindig érdekes, amikor vidéki városok kerülnek fel a neves turisztikai lapok toplistájára.

A turisták preferenciái változatosak: vannak, akik városnéző túrákat részesítenek előnyben, mások pedig inkább a hegyi kirándulásokat vagy a tengerparti városkák pezsgését keresik. Azoknak az utazóknak, akik a kisebb, hangulatos városokat kedvelik, több szép városunkat is ajánlja a brit Time Out magazin.

A legjobb magyar városok listáján, amelyet külföldieknek ajánlanak, bár Budapest gyakran előkelő helyen szerepel, az ország tele van olyan szépségekkel, amelyekre egyre több turista figyel fel.

A brit lap hét magyar várost ajánl azoknak az olvasóinak, akik készek felfedezni, és hangsúlyozza, hogy mindegyik úti cél elérhető Budapesttől néhány órás autóúttal is, így jól kiegészíthető egy budapesti kirándulással.

Az első helyen Pécs városa szerepel a brit lap szerint, ahol javasolják a pécsi dzsámiként is emlegetett belvárosi templom, a római kori romok és az ókeresztény sírkamrák megtekintését, valamint a Csontváry vagy Vasarely kiállításokat és a Zsolnay Kulturális Negyedet.

 

Forrás: Femina