Újabb pécsi botlás a palánkok között az atomváros csapata ellen

2019. december 6. 08:05 2019. dec. 6. 08:05

A bajnoki címre is esélyes Paks sikert ért el a Mecsekalján a PVSK-VEOLIA ellen a férfi kosárlabda bajnokság élvonalában. Az Atomerőmű SE a 2019-20 évi bajnokságban a 8,. a PVSK 7. mérkőzését játszotta. Eddigi matatója mind két csapatnak 2-2 vereség volt. A negatív események számát a pécsi növelték csütörtök este a Lauber Dezső sportcsarnokban, 78-103 került a jegyzőkönyvbe.

A mérkőzés előtt Csirke Ferenc, a Pécs vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy a vendégek esélyesek a bajnoki cím megnyerésére is a FALCO mellett, ez a két csapat rendelkezik a legerősebb kerettel.

"Támadójátékunk eddig igazából az Oroszlány ellen nem működött, a többi mérkőzésen ezzel nem volt baj. Ha támadásban azt hozzuk, amit legutóbb a Leiden ellen a nemzetközi kupamérkőzésen és mellette csapatvédekezésünk is működik, nyerhetünk."

A hazai drukkerek paksi parádét láttak az első negyed első perceiben. Lorant tripla, Evanc hármas majd két büntető és 0-8 az eredményjelzőn. Szépíteni Pongó Máté tud a 4. perc közepén, 3-8. A negyed záró részében Ciric próbálkozik, ám a vendég védekezés kifogástalan.

PVSK-VEOLIA-Atomerőmű SE (fotó: Pécsi STOP)

A második negyedben a pécsi vezetőedző forgatja csapatát, de sok a hiba, védekezésben, támadásban egyaránt. Büntetők is kimaradnak. Öröm a vendégcsapat szurkolóinak számára, akik joggal kiabálják az "itthon vagyunk" mondókát. Húsz perc játék után 43-62.

Szünetben Rab Gyulát, a PVSK egyik korosztályos csapatának edzőjét kérdeztük:

"nagyon leromlott a védekezésünk, így nehezen indulunk támadásba. A 62 kapott pont sok. Lehet, hogy a sok nemzetközi és hazai mérkőzést nem pihenték ki a fiúk."

A hosszú szünet után a harmadik negyedet két büntetődobással kezdte a Pécs. Mindkét oldalon potyogtak a triplák, a 100-120 fős vendégtábor jobban élvezte a játékot, mint a hazaiak. A 28 . percben 10 pont lett a különbség, lehetett reménykedni, ám Evans és Faust remekül dobtak.

PVSK-VEOLIA-Atomerőmű SE (fotó: Pécsi STOP)

A záró negyedben sem fárad a Paks, a Pécs labdái kiperegnek, az atomosoké be, a Pécs a labdákat is eladja. A tolnai csapat büntetőből a 100. pontját is begyűjti, és 78-103 végeredménnyel zárult a 40 perc.

"Köszönjük a szurkolóknak a biztatást , rajtuk nem múlott"

- nyilatkozott lapunknak a meccs után Csirke Ferenc.

"mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy a Paks ilyen eredményt érjen el. Nem szabad így kezdeni egy mérkőzést. Van sérült játékosunk, ezért is kettőzött erővel kellene játszani. Közel 10 nap múlva Sopron ellen játszunk, nem lehetünk tovább gödörben."

- ezt már Pongó Máté, a PVSK játékosa mondta.

PVSK-VEOLIA-Atomerőmű SE (fotó: Pécsi STOP)

Dzunic Branislav, a Paksi Atom vezetőedzője szerint a jó dobószázalék, a sok lepattanószerzés hozta el nekik a sikert,  megérdemeltnek nevezte a győzelmet. Shannon Evans, a Paks játékosa annyit mondott, nagyon készültek a Pécs ellen, de megérte, nyertek.

PVSK-VEOLIA-Atomerőmű SE (fotó: Pécsi STOP)

 

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP