Újabb pécsi suli tanárai tiltakoznak az új NAT ellen

2020. február 25. 09:39 2020. feb. 25. 09:39

Hétfőn újabb pécsi tanárok írták alá a Janus Pannonius Gimnázium pedagógusainak nyílt levelét, melyben az új Nemzeti Alaptanterv ellen emelnek szót.

Amint arról korábban hírt adtunk, február elején a Janus Pannonius Gimnázium magyar nyelv és irodalom munkaközössége nyílt levelet fogalmazott meg az új NAT kapcsán.

Többek között arról írtak, hogy nem kívánnak "végrehajtói lenni a politika és az ideológia által vezérelt oktatáspolitikának, amely még tovább ront a közoktatás helyzetén." Az aláírókhoz a Leőwey Klára Gimnázium pedagógusai is csatlakoztak, majd a PTE Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete is felemelte szavát az átszabás ellen.

Most a Pécsma.hu vette észre, hogy 34 új pécsi pedagógust látni az aláírók között. Az intézményt, ahol tanítanak, nem nevezték meg, de a lap úgy tudja, a PTE 1-es számú gyakorlójáról van szó. 

Az új NAT-ot az elismert tankönyvszerző, szakvezető, mesterpedagógus, tankönyvszerző, a pécsi Babits Mihály Gyakorló Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanára, Pethőné Nagy Csilla is ostorozta, a Leőwey Klára Gimnázium magyartanára, Kiss Georgina egy hosszas interjúban mutatta be, hogy mi is a probléma a NAT-tal. 

A Pécsma.hu megjegyzi, eddig egyetlen pedagógus állt ki az új NAT mellett nyilvánosan, a Nagy Lajos Gimnázium igazgatója, Bodáné Gálosi Márta dicsérte a tervezetet.
 

Forrás: Pécsi STOP