2016. június 30. csütörtök | 26. HÉT | 182. NAP | 10:28 | PÁL, APOSTOL

Vérlázító atrocitás: hátsón rúgta az ellenőr az utast

2012. június 16. | 17:03 | Frissítve: 2012. június 18. | 09:29
Szóváltásba keveredett egy pécsi ellenőr egy fiatal nővel az egyik helyi járatú buszon. A sértett elmondta: a nő először emelt hangon, obszcén szavakkal sértegette, majd nemes egyszerűséggel hátsón rúgta. A sértett feljelentést tett, most tanúkat keres.

A fiatal nő a Facebookra posztolta ki először a történteket. A Pécsi STOP-nak elmondta: csütörtökön öt óra körül történt az eset, a 27-es buszon. A POTE-nál szállt fel a járatra kistestű kutyájával, éppen kutyaiskolába siettek. A nő elmondta: azonnal hátra sietett, egy különálló üléshez, ami közvetlenül egy lyukasztó mellett található.

Ekkor penderült oda hozzá az 56-os számú ellenőrnő, mondván, akkor most kéri a bérletet vagy a jegyet. A kutyás hölgy elmondása szerint már ekkor érezni lehetett rajta, hogy feszült, keresi a konfliktust. Az utas lyukasztott egy jegyet, és odaadta neki. Ekkor tűnt fel neki, hogy ismerős az arc: pár éve már találkozott az ellenőrrel, aki, mint mondta, akkor is épp egy fiatal lánnyal kiabált megengedhetetlen stílusban, a kutyás nő pedig akkor az utóbbi segítségére kelt.

Azt a kalamajkába keveredett utas nem tudja, hogy az emlékek, vagy terepmintás nadrágja húzta fel végül az ellenőrt, amelyet kimondottan a kutyaiskolában szokott hordani. Az ellenőr mindenesetre tovább faggatta, hogy tudja-e, hogy a kutyára szájkosár kell. Az utas elmondta, hogy igen, ott is van a kezében, mint láthatja, de nem tud egyszerre jegyeket lyukasztani és szájkosarat csatolni úgy, hogy eközben az ellenőrrel is folyamatos interakcióban van.

Az ellenőr, miután - már kiabálva - megkérdezte, hogy mit képzel magáról, előbb fenyegetőzni kezdett, majd úgy döntött, 10 ezer forintra bünteti a nőt. Ekkor az utas közölte, hogy ebből a cirkuszból nem kér, inkább bukja a már lyukasztott jegyet, és leszáll. Elmondása szerint azonban az ellenőr megmarkolta előtte a korlátot, és gyakorlatilag fizikai erőszakkal élve tartotta vissza őt attól, hogy leszállhasson a buszról. Ekkor eltolta magától a másik nő karját, hogy leszálljon, utóbbi azonban a beszámoló alapján elkezdett visítani, hogy rendőri intézkedés lesz, zárják be az ajtót. Ez meg is történt, ismét elállta az utas útját, aki újfent eltolta magától az ellenőr kezét. A fiatal nő elmondta: az ellenőr eközben folyamatosan nyomdafestéket nem tűrő stílusban kiabált vele. Leszögezte: a szavakra nem emlékszik pontosan, de obszcén és sértő kijelentések voltak.

Amikor lelépett kutyájával a másik, nyitott ajtó alsó lépcsőjére, az ellenőr teljes erőből utánarúgott, és a hátsója közepét találta el, szintén válogatott trágárságokkal körítve.

- Úgy döntöttem, hogy nem távozhatok a buszról és ebből a szituációból egy cipővel a seggemben. Ez megalázó és vérlázító - mondta hírportálunknak a nő. - Visszapattantam a járatra, és közöltem az ellenőrrel, hogy nagyon rossz embert talált meg magának, és ha ő nem hív rendőrt, akkor én fogok.

- Érdekes körülmény az ügyben - folytatta a hölgy -, hogy nem az ilyenkor szokásos módon zajlottak az események, vagyis nem jött oda segíteni az ellenőrnő munkatársa. Azt hiszem, nem véletlenül. Szerintem látta, hogy minden szempontból - jogilag és erkölcsileg is - aggályos a szitu, és nem akart részese lenni a kollegina ámokfutásának.

A végállomásig együtt utaztak, ahol a sértett - sürgős dolga lévén - mégis úgy döntött, csak másnap tesz feljelentést. Ekkor az ellenőr már a teljes buszvégállomás füle hallatára kiabált utána: egyebek között gyávának és jellemtelennek nevezte a távozó utast, majd elváltak útjaik.

Egyelőre - valószínűnek tűnik ugyanis, hogy a történet a bíróságon folytatódik. A sértett feljelentést tett a rendőrségen, a hatóság megkezdte a nyomozást. A hölgy azonban tettleges becsületsértésért is feljelentést kíván tenni, ehhez tanúkat keres. Mint mondta: az ominózus járat hátsó traktusában három fiatal, húsz év körüli srác és egy valamivel idősebb utazott, a csukló előtti buszfélben pedig tucatnyi további utas. Az ő segítségükre volna most szükség.

A sértett nő azt kéri: aki látta, hallotta a csütörtöki esetet, jelentkezzen. Jelentkezzen továbbá az is, akivel hasonló eset történt a közelmúltban.

Szerkesztőségünk e-mail címe: szerkesztoseg@pecsistop.hu

Az ügyben megkerestük a Tüke Busz Zrt.-t, a cég későbbre ígért tájékoztatást.


Forrás: Pécsi Stop   |   STOP

címkék
Pécs, Tüke Busz, menetrend, ellenőr, 27-es busz


a rovat további hírei
Villányon pörgött az ÁSZ - volt mit utóellenőrizni Súlyos büntetést kaphat, ha nem irtja ki a parlagfüvet Még a kivitelező sincs meg a Nemzeti Kosárlabda Akadémiához Kapaszkodjon: érelmeszesedés vitte el a pécsi cápát Megkapta Pécs a Pétávtól a leendő kertvárosi rendelő épületét Most Mohácsnál pusztítják a szúnyogokat Brutálisan összeverte feleségét a székelyszabari férfi
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
címkefelhő