2014. november 27. csütörtök | 48. HÉT | 331. NAP | 20:22 | VIRGIL, AMINA

Vérlázító atrocitás: hátsón rúgta az ellenőr az utast

2012. június 16. | 17:03 | Frissítve: 2012. június 18. | 09:29
Szóváltásba keveredett egy pécsi ellenőr egy fiatal nővel az egyik helyi járatú buszon. A sértett elmondta: a nő először emelt hangon, obszcén szavakkal sértegette, majd nemes egyszerűséggel hátsón rúgta. A sértett feljelentést tett, most tanúkat keres.

A fiatal nő a Facebookra posztolta ki először a történteket. A Pécsi STOP-nak elmondta: csütörtökön öt óra körül történt az eset, a 27-es buszon. A POTE-nál szállt fel a járatra kistestű kutyájával, éppen kutyaiskolába siettek. A nő elmondta: azonnal hátra sietett, egy különálló üléshez, ami közvetlenül egy lyukasztó mellett található.

Ekkor penderült oda hozzá az 56-os számú ellenőrnő, mondván, akkor most kéri a bérletet vagy a jegyet. A kutyás hölgy elmondása szerint már ekkor érezni lehetett rajta, hogy feszült, keresi a konfliktust. Az utas lyukasztott egy jegyet, és odaadta neki. Ekkor tűnt fel neki, hogy ismerős az arc: pár éve már találkozott az ellenőrrel, aki, mint mondta, akkor is épp egy fiatal lánnyal kiabált megengedhetetlen stílusban, a kutyás nő pedig akkor az utóbbi segítségére kelt.

Azt a kalamajkába keveredett utas nem tudja, hogy az emlékek, vagy terepmintás nadrágja húzta fel végül az ellenőrt, amelyet kimondottan a kutyaiskolában szokott hordani. Az ellenőr mindenesetre tovább faggatta, hogy tudja-e, hogy a kutyára szájkosár kell. Az utas elmondta, hogy igen, ott is van a kezében, mint láthatja, de nem tud egyszerre jegyeket lyukasztani és szájkosarat csatolni úgy, hogy eközben az ellenőrrel is folyamatos interakcióban van.

Az ellenőr, miután - már kiabálva - megkérdezte, hogy mit képzel magáról, előbb fenyegetőzni kezdett, majd úgy döntött, 10 ezer forintra bünteti a nőt. Ekkor az utas közölte, hogy ebből a cirkuszból nem kér, inkább bukja a már lyukasztott jegyet, és leszáll. Elmondása szerint azonban az ellenőr megmarkolta előtte a korlátot, és gyakorlatilag fizikai erőszakkal élve tartotta vissza őt attól, hogy leszállhasson a buszról. Ekkor eltolta magától a másik nő karját, hogy leszálljon, utóbbi azonban a beszámoló alapján elkezdett visítani, hogy rendőri intézkedés lesz, zárják be az ajtót. Ez meg is történt, ismét elállta az utas útját, aki újfent eltolta magától az ellenőr kezét. A fiatal nő elmondta: az ellenőr eközben folyamatosan nyomdafestéket nem tűrő stílusban kiabált vele. Leszögezte: a szavakra nem emlékszik pontosan, de obszcén és sértő kijelentések voltak.

Amikor lelépett kutyájával a másik, nyitott ajtó alsó lépcsőjére, az ellenőr teljes erőből utánarúgott, és a hátsója közepét találta el, szintén válogatott trágárságokkal körítve.

- Úgy döntöttem, hogy nem távozhatok a buszról és ebből a szituációból egy cipővel a seggemben. Ez megalázó és vérlázító - mondta hírportálunknak a nő. - Visszapattantam a járatra, és közöltem az ellenőrrel, hogy nagyon rossz embert talált meg magának, és ha ő nem hív rendőrt, akkor én fogok.

- Érdekes körülmény az ügyben - folytatta a hölgy -, hogy nem az ilyenkor szokásos módon zajlottak az események, vagyis nem jött oda segíteni az ellenőrnő munkatársa. Azt hiszem, nem véletlenül. Szerintem látta, hogy minden szempontból - jogilag és erkölcsileg is - aggályos a szitu, és nem akart részese lenni a kollegina ámokfutásának.

A végállomásig együtt utaztak, ahol a sértett - sürgős dolga lévén - mégis úgy döntött, csak másnap tesz feljelentést. Ekkor az ellenőr már a teljes buszvégállomás füle hallatára kiabált utána: egyebek között gyávának és jellemtelennek nevezte a távozó utast, majd elváltak útjaik.

Egyelőre - valószínűnek tűnik ugyanis, hogy a történet a bíróságon folytatódik. A sértett feljelentést tett a rendőrségen, a hatóság megkezdte a nyomozást. A hölgy azonban tettleges becsületsértésért is feljelentést kíván tenni, ehhez tanúkat keres. Mint mondta: az ominózus járat hátsó traktusában három fiatal, húsz év körüli srác és egy valamivel idősebb utazott, a csukló előtti buszfélben pedig tucatnyi további utas. Az ő segítségükre volna most szükség.

A sértett nő azt kéri: aki látta, hallotta a csütörtöki esetet, jelentkezzen. Jelentkezzen továbbá az is, akivel hasonló eset történt a közelmúltban.

Szerkesztőségünk e-mail címe: szerkesztoseg@pecsistop.hu

Az ügyben megkerestük a Tüke Busz Zrt.-t, a cég későbbre ígért tájékoztatást.


Forrás: Pécsi Stop   |   STOP

címkék
Pécs, Tüke Busz, menetrend, ellenőr, 27-es busz


a rovat további hírei
Videóbotrány: államtitkár magyarázkodik a rendőrség helyett Egymillió eurós fejlesztés a Duna-Dráva Nemzeti Parkban Az Ön autóját is ellopták? Lehet, hogy ők voltak Kisiklott vagon, megrongált váltó miatt késnek a pécsi vonatok Félezer tűzeset Baranyában - és ez jó hír Új szárnyban a Leőwey francia tagozata Pénteken nyit az adventi vásár
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
szavazás
Önnek tetszik az ötlet, hogy vasárnap ne legyenek nyitva a boltok?

bővebben
Igen Nem Nem élek már Magyarországon/hamarosan kiköltözök, így nem érint
címkefelhő
Nincs is szebb ruha a valódi bőrnél
Noha Jasmin, kifejezetten szereti a csinos viseleteket, a natúr bőrnél semmi nem áll jobban neki.
Egy szlovéniai séta margójára
Eni első szlovéniai sétája bizonyára sokaknak okozott maradandó élményt
Vadítóan dögös, csábítóan sexi, vagy fordítva?
Szem és egyéb testrészek nem maradnak szárazon, ha ez az dögös csaj kezelésbe vesz.