Vicze Csilla szerint Péterffy Attila be akarja perelni őt - frissítve

2020. június 2. 14:00 2020. jún. 2. 14:00

Egy közleményben azt állítja, hogy a pécsi polgármester be akarja perelni őt a jó hírnevének megsértése miatt. Az ÖPE házi lapja már előre megjósolta, mi lesz a per kimenete. Kedd délután Péterffy Attila közleményben reagált Vicze soraira.

A Civilek a Mecsekért Mozgalom egy emailben azt állította hétfőn, hogy Péterffy Attila pécsi polgármester beperelte Vicze Csillát, a mozgalom szóvivőjét.

Magában a közleményben viszont már az olvasható, hogy Vicze Csilla meglepődve értesült arról, hogy a pécsi polgármester „jó hírnevének megsértése miatt” személyiségi jogi pert akar indítani ellene. 

A HírTV mindenestre úgy értesült, hogy Péterffy 500 ezer forintot és sajtóhelyreigazítást követel azért, mert Vicze a kampány idején azt állította róla, hogy 3 millió tonna fát égetett el a hőerőműben, amikor még azt vezette.

Vicze a közleményben leírta, hogy a ő a véleménynyilvánítás jogával élve "jogosan és tényszerűen" bírálta Péterffyt a pécsi hőerőmű vezérigazgatójaként töltött időszaka miatt tavaly. Vicze szerint 2008-12 között több fórumot is tartottak, ahová meghívták a hőerőmű vezetőjét, az erdészetet, de ők nem éltek a lehetőséggel, ugyanakkor állítása szerint a fórumon elhangzottakért nem kértek sajtó-helyreigazítást és egyebet.

A CMM szóvivője szerint Péterffy Attila most, hogy polgármester lett, elég hatalmat érez magában, hogy leszámoljon Vicze Csillával és a mozgalommal, holott neki most városvezetőként Pécs levegőjének tisztaságáért kellene tennie.

Szerződés a városházával, képviselőség az ÖPE színeiben

Vicze Csilla szerint ő sosem volt politikai szereplő, ehhez képest egy évig az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselője volt a városházán 2016. januárjától 2017. március végéig, ráadásul 2017. április 1. és szeptember 30. között havi 40 ezer forintért adott tanácsokat az akkor még fideszes vezetésű pécsi önkormányzatnak.

Vicze Csilla pont az önkormányzati választás előtt tűnt fel, amikor Péterffyt ekézte a Cvilek a Mecsekért Mozgalom nevében, annak szóvivőjeként azzal, hogy több millió tonánnyi fát égettetett el a hőerőműben. Sőt, a környezetvédő egyesületnek arra is tellett a választás hajrájában, hogy több tízezernyi szórólappal árassza el a pécsi postaládákat Péterffy fanyűvőségéről. Az akkor még polgármesterjelölt Péterffy egy prezentációban mutatta be, hogy mik történtek a vezetése alatt a hőerőműben, de még az akkor fideszes vezetésű pécsi önkormányzat is olyan anyaggal pályázott az uniós zöld fővárosi címre, amiben benne volt, hogy a hőerőmű megújuló.

Az ÖPE házi lapja egyébként már most azt jósolta meg, hogy a pécsi polgármester el fogja bukni a pert.

16:23 - Frissítés

A témában kedd délután adott ki közleményt Péterffy Attila polgármester:

"Az októberi választásokat megelőző kampányban többen tettek kísérletet a lejáratásomra hazugságokra épülő vádakkal. Már a kampány során ígéretet tettem arra, hogy velük szemben a jog eszközével fogok fellépni.

A választások véget értek, beváltottam az ígéretem: egy magánszemély és egy szervezet a kampány idején tett kijelentései miatt személyiségi jogi pert indítottam.

Megpróbáltak lejáratni, pert ígértem, pert indítottam – érthetetlen számomra mindenkinek a reakciója, aki most úgy tesz, mintha csodálkozna ezen.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere"

 

Szerző: V.G.

 

Forrás: Pécsi STOP