A PMFC az atomváros legyőzését célozta meg

2020. február 12. 06:57 2020. feb. 12. 06:57

Február 12-én a labdarúgó Magyar Kupa 9. fordulóját játssza a PMFC NB III-as csapata az élvonalban szereplő Paks ellen, a nyolc közé jutást két mérkőzésen harcolhatják ki a csapatok. A Pécs már 1990-ben volt kupagyőztes, a vendégek hasonlót nem mondhatnak magukról. A PMFC 30 éve Pécsi Munkás SE néven Garami Józseffel nyert Magyar Kupát, a Paksnak eddig a nyolc közé sem sikerült jutni.

Az országos táblán eddig három mérkőzést játszottak a csapatok. A PMFC Egerszalókot 6-1-re, Rákosmentét 2-0-ra verte, a legnagyobb sikert az NB I-es Kisvárda ellen érte el, ahol Tihanyvári Olivér góljával 1-0 ra nyertek a piros-feketék. A Paks szerencsésebb volt, nekik nem kellett NB 1-es csapattal játszani, a Putnok, Salgótarján, Mosonmagyaróvár gárdáját fektették két vállra. 

Az elmúlt hétvége a PMFC-nek jobban sikerült: nemzetközi edzőmérkőzésen, a horvát HNK Ciboria ellen nyertek 3-1-re. A Paks balhés meccsen otthonában kapott ki a Puskás Akadémia gárdájától, Böde és Könyves piros lappal hagyta abba a mérkőzést.

A PMFC-meccsen is volt némi feszültség: a csapat szurkolói összecsaptak a horvát drukkerekkel, rendőrök csináltak rendet. A biztonsági szakértő szerint rossz volt a helyszín kiválasztása. A kovácstelepi pálya közelében több építkezési helyszín is van, a szurkolók könnyen jutottak botokhoz, vascsövekhez. A szakember arról is beszélt, hogy nemzetközi mérkőzés rendező gárdájáról is határozhatna az MLSZ szabályzata. 

A találkozóra PMFC több alkalommal videózással is készült - mondta a vezetőedző, Vas László. Hozzátette, a Paks elleni mérkőzés egy felkészülési állomás a bajnokságra. 

A piros-feketék csapatkapitány, Koller Krisztián arról beszélt, hogy győzni mennek ki a pályára a Verseny utcában szerdán 14 órakor. A támadó középpályás szerint a Pécs minden poszton felveszi a versenyt az élvonalban játszó csapat ellen. 

Az egyesület sajtófőnöke, Vereby Csethe Bence elmondta, a szurkolókat 13 órától engedik be a stadionba, a vendégszurkolók elkülönítéséről gondoskodtak. A mérkőzés játékvezetője a bajnokság NB II-es keretében lévő Antal Péter lesz, aki az osztályában rutinos játékvezetőnek számít. 

Szerző: Szabó Ferenc
 

Forrás: Pécsi STOP