Begyűjtötte a kötelező győzelmet a PMFC

2020. március 15. 10:58 2020. márc. 15. 10:58

Szurkolók nélkül, zárt kapus mérkőzést játszott a PMFC csapata, az NB III-as bajnokság Közép csoportjában, a Dabas-Gyón FC ellen.  A játékosok legtöbbje ilyent még nem látott, talán egy-két labdarúgó volt részese ilyen eseménynek, pályaeltiltás miatt. És bár a stadionban nem is voltak szurkoól, azért jó páran kimentek a meccsre és létrák segítségével lesték a mérkőzést a palánk fölött.

A mérkőzés beharangozójában írtuk, hogy ketten sérülésből, illetve betegségből gyógyulnak. Az egyik lábadozó - Adamcsek Máté - az első sípszónál a pályán volt. A másik lábadozó, Tihanyi Olivér a kispadon ült.

A vendégek védekezésre rendezkedtek be. A játékvezető Bana Gergely már első percben a vendég Markovics Bencének keménykedésért kiosztotta a sárga lapot. A megítélt szabadrúgás végrehajtója  Hegedűs Márk volt, ám Dabas kapusa parádésan védett. A vendégcsapat játékosának, Mohácsik Gábornak kezére pattant a labda  a 16-on belül. A sípmester közel ált az eseményhez és nem ítélt büntetőt.

Ezután is a PMFC támadott, szögleteket rúgtak a pécsi fiúk, de volt, hogy az asszisztens les miatt emelte a zászlót.

A 16. percben beérik a piros-feketék támadási sorozata. Adamcsek Máté elé került a labda egy tömörülés után, és a pécsi fiú be is gurította a jobb alsó sarokba, 1-0 lett az állás.

A gól után ismét Adamcseknek volt lehetősége az előny növelésére fejjel, ám a megoldásba hiba csúszott. A vendégek keményen védekeztek, Zsivoczky és Ablonczy is sárga lapot kapott.

A hajrában a pécsi Rácnak is sárgalapot mutatott a játékvezető. Varga Bence vendégoldalon megsérült, helyette Marsa Levente folytatta a játékot az első félidő végéig.

A szünet jót tett a csapatoknak, élénkült a játék. Tegyük hozzá, szurkolók nélkül pályára lépni kellemetlen érzés lehet. Nincs taps, nincs fütty és a bírót se szidja senki. Ez is része a labdarúgásnak. 

A PMFC-Dabas mérkőzés 50. perc tájékán Geiger szólózott, lőtt, de labdája a felső lécet érintve hagyta el a pályát. Érkezett a gólerős Tihanyi Olivér az 58. percben, aki becserélése után röviddel már meg is célozta a kaput. Újabb cserék jöttek mindkét oldalon. A 74. percben Tihanyinak volt lehetősége a gólra, de nem jött össze, a 83. percben a pécsi Sági is besárgult.  A vendéglátók kihasználták harmadik cserelehetőségüket. A pécsi kapus Helesfay Donát húzta az időt a 90. percben, sárgát is kapott érte. A két perc hosszabbítás alatt változás nem történt végül, a PMFC megszerezte az elvárt három pontját a Dabas-Gyón ellen az NB III labdarugó bajnokság Közép csoportjában.

És bár zártkapus volt a meccs, azért a szurkolók sem most jöttek a falvédőről, előkerültek a létrák, hogy a palánk fölött lesve, de láthassák a mérkőzést.

 

Szerző: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP