Kazincbarcikára utazik vasárnap a PMFC

2020. augusztus 14. 15:51 2020. aug. 14. 15:51

A Kolorcity Kazincbarcika SC vendégeként lép pályára a PMFC vasárnap este nyolckor a Merkantil Bank Liga NB II 4. fordulójában. A borsodi város még nem fogadta a pécsi gárdát, az augusztus 16-i derbi ráadásul pályaavató is lesz.

A Pécs a másodosztályú szezont egy 4-0-ás győzelemmel kezdte, legyalulva a Szigeti utcába érkezett Dorogot. A második fordulóban Nyíregyházára utaztak a mecsekaljaiak, de nem sikerült pontot hozni a Szpari otthonából, 2-0-ra nyertek a hazaiak. A harmadik fordulóban a WKW ETO FC Győr vendégeskedett Pécsett, a csapatok 2-2-őt játszottak

A Kazincbarcika a PMFC honlapja szerint az első fordulóban Vasas otthonában 1-1-et játszott, utána 3-1-re kikaptak Ajkán, Kaposváron viszont ismét sikerült pontot szerezniük, 1-1-et játszottak a somogyi megyeszékhelyen.

Az észak-magyarországi csapat a 2012-2013-as szezonban kiesett a másodosztályból, oda 2017-ben sikerült visszakapaszkodnia. A 2017-2018-as szezonban a 17., a 2018-2019-es szezonban a 9., míg a 2019-2020-as csonka bajnokságban a 14. helyen végzett a KBSC csapata. Idén nyáron júniusban változott a nevük, Kolorcity Kazincbarcika SC lett a gárda új elnevezése.

A kazincbarcikai gárda még Boér Gábor irányításával kezdte el a nyári felkészülést, ám a tréner pár héttel később Zalaegerszegre igazolt, így az a Vitelki Zoltán lett a szakmai munka felelőse, aki a tavasszal az akkor még az élvonalban szereplő, majd onnan búcsúzni kényszerülő DVSC szakvezetője volt. 

Az Nb2.hu-n látható tabella szerint a Kazincbarcika jelenleg 2 döntetlennel, 1 vereséggel és 3-5-ös gólkülönbséggel a tabella 17. helyén áll, a PMFC 1-1-1-es mérleggel, 6-4-es gólkülönbséggel a 10. helyen várja a folytatást. A Kazincbarcika története során először fogadja a Pécset.

Pályaavató lesz a vasárnapi derbi

Mikor a 2016/2017-es bajnoki szezon végén feljutott a másodosztályba a Kazincbarcika, a licencfeltételek miatt korszerűsíteni kellett a hazai pályát. A csapat honlapján közöltek szerint a meglévő Pete András Stadion pályájának felújítása helyett egy, a régi Vegyész Stadion helyén lévő új létesítmény megépítése mellett döntött.

Az építkezés több mint 1,5 évet vett igénybe, a munkálatokkal tavaly év végére készültek el, az ünnepélyes pályaavatót pedig a PMFC-meccsel egybekötve tartják vasárnap. A fél nyolckor kezdődő ünnepségen, illetve a meccsen Hajdú B. István, Prima Primissima-díjas magyar sportújságíró, sportriporter tölti be a speaker szerepét.

(Fotó: Facebook/PMFC)

Forrás: Pécsi STOP