2016. május 29. vasárnap | 21. HÉT | 150. NAP | 15:21 | MAGDOLNA, MAGDALÉNA

Bétaville: az állatorvosi ló legpechesebb városa

2012. július 21. | 13:45
Megdöbbentő, és érthetetlen ahogy Pécset még az ág is húzza. Valahogy az a város lett belőle, ahol minden megtörténik, aminek máshol vagy sehol sem kellene, és semmi, amire viszont volna igény.

A szörnyű gondolat először a G. Ákos ügy kapcsán ütött szöget a fejbe. Egyetemi ámokfutásról addig csak tengerentúli híradásokban lehetett hallani, és legyünk nagyon őszinték, van annyi egyetem Magyarországon, hogy minimális szerencsével máshol is bekattanhatott volna egy véletlenül pisztollyal közlekedő diák.

Addigra ugye már túl voltunk egy olyan EKF évadon, amiből antitanulmány is készült (értsd: hogyan nem szabad semmi szín alatt megszervezni), de az akkor még tűnhetett kósza pechfoszlánynak. Időközben tragikus módon elhunyt két polgármester is, ami ugyancsak messze áll a megszokottól, és persze csak növelte a káoszt.

A baj ezután már nem csőstől jött, hanem záporozott a városra. Némi agonizálás után bezárt az Elcoteq, a nagy hitelválság pedig kevés várost érintett olyan keservesen, mint Pécset, amely lassan de biztosan vált bankok vazallusává - amelyet most éppen elhagyni látszanak urai.

Itt volt először vízműfoglalás balkáni módra, kis híján lebontott, de összefércelt 500 éves palotarom, itt mosott el egy komplett utcát az eső, és itt kellett meghalnia egy életvidám lánynak ahhoz, hogy a közbiztonság ismét beszédtéma legyen. Elnézést, ha kihagytam valamit.

Aki azt hiszi, hogy a vért fröcsögő tollforgatók ilyenkor vicsorogva fenik a pennájukat, nagyot tévednek, bár éppen Bándy Kata meggyilkolása ügyében volt keserves csalódást okozó hírportál. Az egyszeri újságírónak már nagyon elege van abból, hogy semmi jó nem tud történni a városban.

El lehet mélázni azon, hogy ki átkozta el a várost, és hogy mi vonta ránk az égiek haragját úgy, hogy még az állatorvosi ló is jobb állapotban leledzik. A baj az, hogy a valóban kiszámíthatatlan csapásokat feldúsítják azok, amikért házhoz ment a város vezetése. Így lett elbaltázva több EKF beruházás, így tudta a várost átverni a Közgép a Zsolnay manufaktúrával, miközben milliárdokat nyúlnak le a Pécsett és a régióban útépítéssel, hulladéklerakó építéssel. Így függ most Damoklész kardjaként a Suez-per az önkormányzat feje felett, így került a város a csőd közvetlen szélére, így lett semmivé a női kosárlabda, így nem jönnek a beígért utódcégek az Elcoteq helyére.

Talán ha egyszer lenne egy jó döntése a dicső vezetőknek, megfordulhatna a sors kereke, de ennél ma valószínűbb egy földrengés vagy sáskajárás.


Addig is énekeljük csak vidáman:

Rémes hely,

Bérelj fel!

Munka nélkül vagyok,

Megbízhatsz bármivel.


Szerző: Gót   |  egyéb írások a szerzőtől »   |   Forrás: Pécsi Stop   |   STOP


A Vélemény rovatban megjelenő írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A STOP fenntartja magának a kéziratok rövidítésének és szerkesztésének jogát.

címkék
Pésc, Bétaville, működésképtelenség, sokk, G. Ákos, Zsolnay Manufaktúra, vízműfoglalás, EKF


a rovat további hírei
Hogy akkor ezt a bizottságot ... Sokat markol az idei POSZT - de mennyit fog megfogni? És Ön melyik párttal védené a környezetet? Építészeti pszicho-horror: lebontották a mohácsi szökőkutat Gallóné és a PSZ tovább balettezik
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
címkefelhő