2014. november 28. péntek | 48. HÉT | 332. NAP | 02:14 | STEFÁNIA, DEZDEMÓNA

Pécs, a biztonságos város

2012. július 22. | 18:00
Szombaton, egyhetes hallgatás után megszólalt a rendőrség Bándy-ügyben, a romák mennének is meg nem is Pécsről, és nem jöttek a városba skinheadek. A Jobbik feljelentésekkel múlatja az időt mostanában, a neMecsek mozgalom meg zászlót bontott. Egy nem tipikus nyári hét összefoglalója.

Bándy Kata meggyilkolása kapcsán - érthető módon - nem csillapodtak a kedélyek. Pont egy hete vasárnap kapták el P. Lászlót, szerdán előzetesbe került, szombaton pedig a rendőrség is megszólalt végre. Dakos József megyei rendőrfőkapitánytól tudhattuk meg, hogy P. egyedül követte el a tettét, és a nyomozást hátráltatta a sajtó túlzott szenzációhajhászása.

Az első kijelentésben nincs hiba, a másodikat is csak kiegészíteném. Egy olyan (ál)hírverseny vette kezdetét, amihez foghatót pályám alatt nem tapasztaltam, pedig dolgoztam néhány kemény sztorin. Visszaolvasva a közvetítéseket, az derül ki, hogy ráugrottak a kedves "kollégák" a leggagyibb facebook-bejegyzésre is, azt kész tényként kezelve (tudják: információink szerint formula), akadt olyan hír, hogy kifosztották a fegyverboltokat és arról is volt szó, hogy skinhead bandák jönnek Pécsre (az utóbbi miatt a Jobbik országgyűlési képviselője, Németh Zsolt feljelentést is tett). Persze az egész kamu volt, de a látogatottságot szépen megdobhatta, mert semmi sem elég drága, az meg nem számít, ha hányingerkeltő a megoldás.

A javát a végére hagytam: volt olyan "újságíró", aki az áldozat édesapját felhívta, ugyan kommentálja már, hogy mit szól lánya halálához. Van lejjebb? Van! Egy másik sajtóorgánum arra hívta fel a figyelmet a cikkben, hogy a meggyilkolt lány temetését a sajtó kezelje tapintatosan. Nem ezt mondták gyökér! Azt kérték, hogy a média képviselői ne menjenek oda! Van különbség.

A borzalmas gyilkosság kapcsán Páva Zsolt és Dakos József is azt hangoztatták, hogy Pécs biztonságos város, csak az a baj, hogy ebben a pillanatban ez hihetetlennek tűnik. A lakosság biztonságérzete a béka hátsója alatt van, és ha nem látják azt az emberek, hogy a rendőrség kint van az utcákon, akkor az utolsó kocsmai pofon is lincselés lesz a városi pletykákban. Az is homályos még, hogy azokat a romákat hogy nyugtatják meg, akikre most úgy néznek lépten-nyomon, mint gyújtogató a vizes szalmára. Fel van adva a lecke.

A Bándy-ügyön túl is volt élet, a volt pécsi tüdőszanatórium előtt bontott zászlót a neMecsek Mozgalom, ezzel is felhívva a figyelmet azokra az egykori uránbányászokra, akik súlyos egészségkárosodást szenvedtek. A neMecsek határozottan elutasítja az uránbánya ötletét. Nem vagyok egy uránbányapárti, de azért nem ártana több információhoz jutni, és csak utána verni a tam-tam dobot.


Szerző: sothis   |  egyéb írások a szerzőtől »   |   Forrás: Pécsi Stop   |   STOP


A Vélemény rovatban megjelenő írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A STOP fenntartja magának a kéziratok rövidítésének és szerkesztésének jogát.

címkék
Bándy Kata, Pécs, gyilkosság, eltűnés, rendőrség, Páva Zsolt, Dakos József, neMecsek


a rovat további hírei
Megszületett Pécs fideszes trollja? Babakocsival pécsi hivatalokban? Csak azt ne! Lebukott Gyurcsány és Obama pécsi szuperkémje Hitel, adó, kirúgás - Ugye nem ezt ígértétek? A sikító agypénisz újabb hete NAVajon ki itt a korrupt meg a hazudós? Mária országa, kösd fel a gatyád!
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
Önnek tetszik az ötlet, hogy vasárnap ne legyenek nyitva a boltok?

bővebben
Igen Nem Nem élek már Magyarországon/hamarosan kiköltözök, így nem érint
címkefelhő
Nincs is szebb ruha a valódi bőrnél
Noha Jasmin, kifejezetten szereti a csinos viseleteket, a natúr bőrnél semmi nem áll jobban neki.
Egy szlovéniai séta margójára
Eni első szlovéniai sétája bizonyára sokaknak okozott maradandó élményt
Vadítóan dögös, csábítóan sexi, vagy fordítva?
Szem és egyéb testrészek nem maradnak szárazon, ha ez az dögös csaj kezelésbe vesz.