2015. január 27. kedd | 5. HÉT | 27. NAP | 23:58 | ANGELIKA, ANGYALKA

Pécs, a biztonságos város

2012. július 22. | 18:00
Szombaton, egyhetes hallgatás után megszólalt a rendőrség Bándy-ügyben, a romák mennének is meg nem is Pécsről, és nem jöttek a városba skinheadek. A Jobbik feljelentésekkel múlatja az időt mostanában, a neMecsek mozgalom meg zászlót bontott. Egy nem tipikus nyári hét összefoglalója.

Bándy Kata meggyilkolása kapcsán - érthető módon - nem csillapodtak a kedélyek. Pont egy hete vasárnap kapták el P. Lászlót, szerdán előzetesbe került, szombaton pedig a rendőrség is megszólalt végre. Dakos József megyei rendőrfőkapitánytól tudhattuk meg, hogy P. egyedül követte el a tettét, és a nyomozást hátráltatta a sajtó túlzott szenzációhajhászása.

Az első kijelentésben nincs hiba, a másodikat is csak kiegészíteném. Egy olyan (ál)hírverseny vette kezdetét, amihez foghatót pályám alatt nem tapasztaltam, pedig dolgoztam néhány kemény sztorin. Visszaolvasva a közvetítéseket, az derül ki, hogy ráugrottak a kedves "kollégák" a leggagyibb facebook-bejegyzésre is, azt kész tényként kezelve (tudják: információink szerint formula), akadt olyan hír, hogy kifosztották a fegyverboltokat és arról is volt szó, hogy skinhead bandák jönnek Pécsre (az utóbbi miatt a Jobbik országgyűlési képviselője, Németh Zsolt feljelentést is tett). Persze az egész kamu volt, de a látogatottságot szépen megdobhatta, mert semmi sem elég drága, az meg nem számít, ha hányingerkeltő a megoldás.

A javát a végére hagytam: volt olyan "újságíró", aki az áldozat édesapját felhívta, ugyan kommentálja már, hogy mit szól lánya halálához. Van lejjebb? Van! Egy másik sajtóorgánum arra hívta fel a figyelmet a cikkben, hogy a meggyilkolt lány temetését a sajtó kezelje tapintatosan. Nem ezt mondták gyökér! Azt kérték, hogy a média képviselői ne menjenek oda! Van különbség.

A borzalmas gyilkosság kapcsán Páva Zsolt és Dakos József is azt hangoztatták, hogy Pécs biztonságos város, csak az a baj, hogy ebben a pillanatban ez hihetetlennek tűnik. A lakosság biztonságérzete a béka hátsója alatt van, és ha nem látják azt az emberek, hogy a rendőrség kint van az utcákon, akkor az utolsó kocsmai pofon is lincselés lesz a városi pletykákban. Az is homályos még, hogy azokat a romákat hogy nyugtatják meg, akikre most úgy néznek lépten-nyomon, mint gyújtogató a vizes szalmára. Fel van adva a lecke.

A Bándy-ügyön túl is volt élet, a volt pécsi tüdőszanatórium előtt bontott zászlót a neMecsek Mozgalom, ezzel is felhívva a figyelmet azokra az egykori uránbányászokra, akik súlyos egészségkárosodást szenvedtek. A neMecsek határozottan elutasítja az uránbánya ötletét. Nem vagyok egy uránbányapárti, de azért nem ártana több információhoz jutni, és csak utána verni a tam-tam dobot.


Szerző: sothis   |  egyéb írások a szerzőtől »   |   Forrás: Pécsi Stop   |   STOP


A Vélemény rovatban megjelenő írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A STOP fenntartja magának a kéziratok rövidítésének és szerkesztésének jogát.

címkék
Bándy Kata, Pécs, gyilkosság, eltűnés, rendőrség, Páva Zsolt, Dakos József, neMecsek


a rovat további hírei
Eső, sár, nyavalya és Fodor Ibolya Drága a hitel? Volt egy einstand... "És ott van Zutyu" - volt kollégánk miatt sopánkodik Rogán Ibolya árulása - a fünfkircheni dilemma Páva legnagyobb gondja: Fodor Ibolya Majmok bolygója - A troll beszól, de nem alkuszik Bér- és hűbérurak - éljen a NER
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
Ön szerint le kell mondania Fodor Ibolyának a képviselői mandátumáról?

bővebben
Igen Nem
címkefelhő
Nincs is szebb ruha a valódi bőrnél
Noha Jasmin, kifejezetten szereti a csinos viseleteket, a natúr bőrnél semmi nem áll jobban neki.
A nyerő hármas
Forró pillanatokban gazdag új évet kívánunk!
A zongoratanárnő
Melisa nem csak a zongorajátékával ejt rabul, de ezt csak akkor tapasztalhatod meg ha magántanulóként jársz hozzá.