1,3 milliót sikkasztott el egy pécsi autóboltos

2017. december 13. 09:56 2017. dec. 13. 09:56

Egy autóalkatrészeket forgalmazó pécsi vállalkozás telephelyének vezetőjeként sikkasztott el több mint 1 300 000 forintot egy helyi férfi - közölte a rendőrség.

Sikkasztás bűntett, csalás vétség és más bűncselekmények miatt nyomozott a rendőrség az ellen a 34 éves pécsi férfi ellen, aki 2016 júniusa és novembere között, egy autóalkatrész szaküzlet telepvezetőjeként 103 darab akkumulátort és egyéb alkatrészeket értékesített, azonban az átvett vételárral nem számolt el a vállalkozás felé.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a gyanúsított 2017 áprilisában javításra átvett egy személygépkocsit, és annak ellenére, hogy a megrendelő előre kifizette azt, a javításokat nem végezte el, valamint a gépkocsi téli gumiabroncs garnitúráját és indítókulcsát sem adta vissza a tulajdonosnak. A gyanúsítottal szemben összesen hatrendbeli jogsértés megalapozott gyanúját tárta fel a rendőrségi vizsgálat.

A férfi ügyében folytatott nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.