16 magyar drukker ellen emeltek vádat a PMFC-HNK Cibalia meccsen történt tömegverekedés miatt

2020. október 1. 11:27 2020. okt. 1. 11:27

Csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, illetve csoportosan elkövetett rendbontás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség tizenhat magyar futballszurkoló ellen, mert egy februári edzőmérkőzésen összeverekedtek a vendég horvát drukkerekkel a baranyai megyeszékhelyen.

A Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki közleményében azt írta, hogy másik negyven - magyar és horvát - szurkolót megrovásban részesítettek.

A két szurkolótábor februárban esett egymásnak a mostani szezonban már a másod-, akkor még a harmadosztályban szereplő PMFC és a horvát másodosztály résztvevőjeként Pécsre érkező Cibalia edzőmérkőzésén.

Balhé a pályán (forrás: Pécsi Járási Ügyészség)

A szurkolók egy ideig egymásnak üzengettek, majd a pécsiek fadarabokkal, kövekkel dobálták meg a horvát drukkereket, akik a pálya melletti kerítést megbontották és azokkal indultak a pécsi nézők felé. A két tábor tagjai a pályán verekedtek össze.

 Az ügyészség valamennyi vádlott esetében indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében zajló sportrendezvények látogatásától.

(Címlapkép: Pécsi Járási Ügyészség)

Forrás: MTI