170 milliót sikkasztott egy közös képviselő Komlón

2019. december 4. 09:50 2019. dec. 4. 09:50

Sikkasztás miatt emelt vádat a Komlói Járási Ügyészség egy nő ellen, aki társasházak közös képviselőjeként több mint 170 millió forintos kárt okozott öt év alatt - közölte a Baranya megyei főügyész szerdán.

A tájékoztatás szerint a nő 2012. és 2017. között 59 komlói társasház közös képviseletét látta el. A vádlottat mint az érintett társasházak közös képviselőjét vagyonkezelési kötelezettség terhelte. Ez alapján rendelkezhetett a társasházak bankszámlája és házipénztára felett.

A közös képviselő az 5 év alatt különböző módon sikkasztotta el a társasházak vagyonát. Így többek között a társasházak számláiról pénzutalásokat teljesített jogosulatlanul saját lakossági folyószámlájára, majd az átutalt pénzösszegeket részben ismeretlen célra, részben oly módon használta fel, hogy az általa képviselt másik társasházak részére fizetett be különböző összegeket az általa okozott hiány leplezése érdekében.

Egyes társasházak bankszámlájáról közvetlenül másik társasházak számlájára teljesített
pénzutalásokat úgy, hogy arra nem volt jogosult. Emellett a társasházak bankszámláiról rendszeresen vett fel készpénzben különböző összegeket, melyet saját céljaira fordított.

A képviselői jogviszonya megszűnését követően a vádlott a társasházak házipénztárában található
összegeket is eltulajdonította.

Az 5 év alatt a vádlott az 59 társasháznak több mint 170 millió forint vagyoni hátrányt okozott. Az ügyészség a vádlottat több mint 400 rendbeli bűncselekménnyel vádolja, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb 2 - 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: Pécsi STOP