35 illegális határátlépő és egy embercsempész a szombat mérlege Baranyában

2019. szeptember 29. 15:57 2019. szept. 29. 15:57

Szombaton két csoportban összesen 35-en lépték át illegálisan a magyar határt Baranyában. A rendőrség az illegális határátlépőket elfogta, valamint egy szerb férfit is elkaptak, akit embercsempészettel gyanúsítanak.

A szombati nap folyamán két csoportban összesen 35 ember lépte át illegálisan a határt és a határkerítést Baranyában: egy 23 fős csoportot Magyarbóly környékén fogtak el a rendőrök még szombat délután, míg egy 12 fős csoportot aznap este Kölked térségében füleltek le. 

Az első csoport tagjai - mind férfiak - bangladesi, pakisztáni és indiai állampolgároknak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A második csoport tagjai - ugyancsak mindannyian férfiak - afgán és szír állampolgároknak vallották magukat, ám ők sem tudták sem ezt, sem pedig magyarországi tartózkodásukat jogszerűen igazolni.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleménye szerint az első csoport elfogásának helyszínétől nem messze a rendőrök "egy várakozó autót is ellenőrzés alá vontak, amelynek vezetőjével kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a migránsok külföldre jutásában akart segítséget nyújtani. Az autót vezető 40 éves szerb állampolgár nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon.

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, a csempészt pedig elfogását követően előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A férfit embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatását."

Forrás: Pécsi STOP/police.hu