76 tűzoltó küzdött a kővágószőlősi bálatűzzel

2019. augusztus 22. 11:15 2019. aug. 22. 11:15

Szerda estére eloltották, csütörtök délelőtt viszont visszagyulladt az a hétfőn keletkezett bálatűz, mely során mintegy hétezer bála kapott lángra Kővágószőlős külterületén - tudta meg a Pécsi STOP a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Amint azt korábban írtuk, a tűzesethez a pécsi és a szigetvári hivatásos, valamint a szabadszentkirályi és a pécsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik hétfőn a lángok továbbterjedésének megakadályozásán dolgoztak. Hétfő este a pécsi hivatásos és önkéntes tűzoltók még a leégetést felügyelték.

Kedd este még nem végeztek a szakemberek: helyenként még izzott, néhol még égett a hétezer bálából álló szalmakazal. Egy ideig a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította a munkálatokat, amelyeket erőgép is segített. 

Égő bálák Kővágószőlős határában (fotó: baranya.katasztrofavedelem.hu)

Szerda késő este a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, a körülhatárolt tüzet folyamatosan őrzik, az izzó bálákat munkagép húzza szét. Csütörtök délelőtt ismét kigyulladtak a bálák, így újfent vonulniuk kellett a tűzoltóknak.

Dr. Sárkány Sándor tűzoltó százados, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense lapunkat arról tájékoztatta, hogy az oltásban összesen 52 fő hivatásos és 24 fő önkéntes tűzoltó vett részt. Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indult.
 

Forrás: Pécsi STOP