900 eki volt a lakásán, egy évtizedre lecsukják

2019. január 22. 15:03 2019. jan. 22. 15:03

Kilencről tíz év fegyházra súlyosította kedden a Pécsi Ítélőtábla egy 46 éves Pest megyei férfi büntetését, akitől egyebek mellett több mint 900 extasytablettát foglaltak le.

A táblabíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Kaposvári Törvényszék korábban a többszörös és különös visszaeső férfit kilenc év fegyházra ítélte. Az ügy másodrendű vádlottjára, egy 30 éves Somogy megyei férfira kábítószer birtoklásának vétsége miatt hat hónap fogházbüntetést szabtak ki, egyúttal elrendelték egy korábbi, ugyancsak kábítószer birtoklásért kiszabott - 1 év 8 hónap - felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

A fellebbezések nyomán eljáró ítélőtábla jogerős ítéletében az elsőrendű vádlott büntetését tíz év fegyházra, társa büntetését pedig egy év fogházra súlyosította - írták.

Az elsőrendű vádlott 2016. január végétől egy Balaton-parti településen, álnéven lakást bérelt. Az alkalmi droghasználó vádlottat 2016. június 29-én elfogták, majd házkutatást tartottak nála. A bérleményéből különösen jelentős mennyiségű - különböző fajtájú - kábítószert foglaltak le, köztük több mint 900 extasytablettát, valamint kisebb mennyiségben marihuánát és amfetamint - közölte az ítélőtábla az MTI érdeklődésére.

Hozzátették: a szervezetéből különböző kábítószerek fogyasztására utaló anyagokat mutattak ki.

Ugyanazon a napon őrizetbe vették a másodrendű vádlottat, akitől csekély mennyiségű kábítószert és nagy összegű készpénzt foglaltak le. A vizsgálatok szerint a 30 éves férfi szintén fogyasztott drogot.