A vádlott szerint az SZFE-s maszkot viselő nő fordult bele a késbe a csepeli buszon

2021. március 19. 10:43 2021. márc. 19. 10:43

A 24.hu számolt be arról, hogy Ó. Bence, aki február 25-én késsel támadta és sebesítette meg egy SZFE-maszko nő arcát a csepeli buszon, továbbra is rács mögött maradhat.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére elmondta, hogy a kerületi ügyészség szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt arra tett indítványt, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását. Továbbá azt is elárulta, hogy a férfi elismerte, hogy a maszk miatt rántott kést és kötött bele a nőbe.

A lap értesülései szerint Ó. Bence igen furcsa magyarázattal állt elő az eddigi kihallgatásai során. Először azt állította, hogy az SZFE-s maszkot viselő nő fordult bele a késbe, majd ezt annyival egészítette ki később, hogy lehet, hogy megvágta a nőt.

A férfi tette felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszaknak, valamint súlyos testi sértés kísérletének megállapítására alkalmas. Emiatt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság már korábban elrendelte a férfi 30 napos letartóztatását, amely a jövő héten járna le. Az ügyészség szerint továbbra is szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés, ezért kérték a férfi letartóztatásának meghosszabbítását.


Forrás: 24.hu