Agyonütötte a kutyáját egy pécsi férfi, mert az megszökött, akár 3 évet is kaphat!

2023. május 31. 10:09 2023. máj. 31. 10:09

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfival szemben, aki kaukázusi juhász kutyáját olyan súlyosan bántalmazta, hogy az állat elpusztult - közölte sajtóközleményében a Pécsi Járási Ügyészség.

A vádlott 2022 júniusában a pécsi vásárban vásárolta meg a kutyát 65.000 forintért, az állatot pécsi telkén tartotta.

A kutya 2023. január 9-én kiszökött a telekről. Emiatt a férfi ideges lett, ezért amikor –még aznap- megtalálta a kutyát, több alkalommal megütötte és megrúgta, majd a nyakörvénél fogva elkezdte húzni a telke irányába. Ennek során többször megállt és szitkozódások közepette ököllel megütötte, megrúgta az állatot. A kutya a bántalmazások miatt már nem tudott járni, a földön feküdt, ekkor a férfi még páros lábbal ráugrott.

A kutya bántalmazását észlelte a vádlott szomszédja, aki felszólította a férfit, hogy fejezze be a cselekményét. A vádlott közölte a szomszéddal, hogy semmi köze hozzá, azért bántalmazza a kutyát, mert elszökött, majd tovább húzta a földön fekvő kutyát a telke irányába, közben többször megütötte, megrúgta és páros lábbal ráugrott.

A vádlott hosszasan és rendkívüli brutalitással bántalmazta a kutyát, ami különös szenvedést okozott az állatnak. A bántalmazás a kutyánál belső vérzést okozott, ami miatt 2023. január 10. napján elpusztult.
A férfi cselekménye állatkínzás bűntettének minősül, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni. A fotók a bűncselekmény helyszínén készültek.