Ajtót dobott egy nőre a pécsi férfi - garázdaság miatt kell felelnie

2019. november 27. 09:44 2019. nov. 27. 09:44

Még februárban próbált ellopni egy tábla csokoládét a férfi egy pécsi üzletből, ám a boltosnő ezt észrevette, az eladónő barátnője pedig elállta az ajtót. Ezután eszkalálódott a helyzet egészen az ajtó tartópántokról leszedéséig és elhajításáig.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint garázdaság vétség miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy pécsi férfi ellen, aki idén februárban leemelt egy boltajtót és azt egy nőre dobta a baranyai megyeszékhelyen.

A közlemény szerint a férfi egy pécsi boltból próbált elemelni egy tábla csokoládét, ezt azonban a bolti eladónő észrevette, és közölte a férfival, hogy ki fogja hívni a rendőrséget.

"A vádlott üvöltve követelte, hogy az eladónő ne hívja a rendőrséget, közben azonban az eladónő boltban tartózkodó barátnője az ajtóba állt, hogy a vádlott nem tudjon távozni. A férfi ekkor két kézzel megragadta a nőt, nekilökte az ajtókilincsnek, majd dühében leemelte a tartópántokról a bejárati ajtót és azt a nőnek dobta, majd a boltból elszaladt.

A férfi erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást, riadalmat okozzon, így a magatartás garázdaság vétségének minősül, amiért két év szabadságvesztés is kiszabható"

- olvasható a közleményben.

Forrás: Pécsi STOP/Baranya Megyei Főügyészség