Átmászott a kordonon és leköpte a buszvezetőt egy férfi Meszesen - Frissítve!

2020. március 26. 15:31 2020. márc. 26. 15:31

Hiába van kint a buszokon a kordonszalag, hogy a járványhelyzet miatt ne közelítsék meg az utasok a buszsofőrt, csütörtökön délelőtt egy férfi ezt Meszesen figyelmen kívül hagyta, átmászott a kordonon és leköpte a sofőrt. A buszvezetőt a rendőrök kihallgatták, a cég üzemorvosa önkéntes karantént javasolt neki, a buszt kivonták a forgalomból a vizsgálat idejére.
Frissítés: a rendőrség garázdaság miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A Tüke Busz Zrt. közleménye szerint március 26-án, csütörtök délelőtt a 4-es járat vonalán közelekedő autóbuszon egy férfi Meszes megállóban átmászott a koronavírus-járvány miatt kihelyezett kordonszalagon (mely a biztonságos távot hivatott mutatni a sofőr és az utazóközönség között), majd a buszsofőrt inzultálta és leköpte.

A diszpécser a buszsofőr jelzésére értesítette a rendőrséget, a járművezetőt inzultáló férfi a helyszínről távozott. 

A buszvezetőt a rendőrség kihallgatta, valamint a Tüke Busz üzemorvosa a fertőzés lehetőségének kizárásig javasolta az önkéntes házi karantént. 

A busz a Diófa utcai telephelyre került, a cég a vizsgálatok idejére a járművet lezárta, a buszt csak a vizsgálatokat követően állítják újra forgalomba, alapos fertőtlenítés és takarítás után.

"A Tüke Busz Zrt. az autóbuszvezetők védelmében hozott intézkedései között megszüntette az első ajtós felszállítási rendet, a buszvezetők nem árulnak jegyet és a cég szalagkordon kihelyezésével is védi járművezetői egészségét. A társaság továbbra is biztosítja Pécsett a közösségi közlekedést, mindent megtesz annak érdekében, hogy a tömegközlekedéssel utazók biztonságban elérjék úticéljukat.

A Tüke Busz Zrt. ugyanakkor határozottan visszautasít minden, a munkatársait veszélyeztető verbális vagy fizikai támadást, fenyegetést, erőszakot. A társaság arra kéri utasait, hogy az autóbuszvezetők egészségének megóvása érdekében tartsák be a koronavírus járvány idejére hozott rendelkezéseket"

- olvasható a közleményben.

Lapunk megkereste a rendőrséget is, amint válaszolnak, újra jelentkezünk.

Frissítés (17:15): Nyomoz a rendőrség

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi választ küldte el nekünk:

"Tájékoztatjuk, hogy a megkeresésében szereplő esettel kapcsolatban a Pécsi Rendőrkapitányság garázdaság elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen."

 

Forrás: Pécsi STOP